ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Cizinec zavraždil svou známou, policistům se přiznal na cestě ze záchytky

  • 9
Až dvacetileté vězení hrozí cizinci, který v Brně zavraždil svou krajanku v jejím bytě a následně s její kartou platil v obchodě. Policistům se k činu přiznal, když jej odváželi ze záchytky.

Tělo ženy policisté objevili v poslední den minulého roku, když jeli prověřit její byt na základě obav známých a zaměstnavatele. Už na místě pojali podezření, že se stala obětí trestného činu, které následně potvrdila soudní pitva. Z ní vyplynulo, že zemřela na následky bodnořezných poranění.

„Kriminalisté časem zjistili indicie, které ukázaly na cizince ze stejného státu, ze kterého pocházela poškozená,“ přiblížil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na konci minulého týdne pak hlídka cizinecké policie zamířila do protialkoholní záchytné stanice k cizinci, který odmítal prokázat svou totožnost.

„Policisty zkoušel obalamutit různými verzemi svého jména, a tak putoval na služebnu. Už v autě ale definitivně vystřízlivěl a policistům sdělil, že udělal strašnou věc,“ sdělil Šváb.

Sedmadvacetiletého muže následně kriminalisté obvinili z vraždy, k čemuž přibylo i obvinění z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, protože s kartou zavražděné zaplatil v obchodě. Hrozí mu až dvacetileté vězení, na soud si počká ve vazbě.