(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Na Brněnsku zemřeli dva lidé po srážce s vlaky

  • 5
Po střetu s vlaky zemřeli na jižní Moravě dva lidé. Nejprve srážku ve Šlapanicích na Brněnsku nepřežil muž ročník narození 1963. Druhá nehoda se stala po poledni mezi Kyjovem a Vlkošem na Hodonínsku, kde muž vstoupil do cesty vlaku a zraněním podlehl.

Při první nehodě podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala srazil muže rychlík, který jel z Bohumína do Brna. Tragédie se stala před 11:00. „Vlak muže srazil v prostoru veřejnosti nepřístupném,“ uvedl Drápal. Podle mluvčí policie Kamily Haraštové zemřel muž narozený v roce 1963. Příčiny neštěstí vyšetřuje policie.

Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová řekla, že vlaky nejezdily zhruba půl hodiny a pro cestující z rychlíku přijela náhradí autobusová doprava. 

Vlaky nabraly zpoždění pět až 15 minut. V místě se začalo po jedné koleji jezdit asi po půl hodině, plně byla trať průjezdná zhruba po dvou hodinách kolem půl jedné odpoledne.

Vstoupil do cesty vlaku

Druhá nehoda se stala po poledni mezi Kyjovem a Vlkošem na Hodonínsku. „Stalo se to v místě, kde je přejezd s výstražnými světly a závorou. Muže srazil spěšný vlak jedoucí z Brna do Starého Města u Uherského Hradiště,“ uvedl Drápal. 

Muž střet nepřežil, podle Haraštové vstoupil vlaku do cesty. Nehoda zablokovala provoz na železnici a funguje náhradní autobusová doprava, uvedla Rajnochová. Trať má být otevřená kolem 15:00.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,