Někdejší tajemník znojemské radnice Vladimír Krejčíř.

Někdejší tajemník znojemské radnice Vladimír Krejčíř. | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Za podvod a zpronevěru dostal extajemník Znojma podmínku a pokutu

  • 1
Brněnský krajský soud potrestal někdejšího tajemníka radnice ve Znojmě Vladimíra Krejčíře dvěma lety vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky a pokutou čtvrt milionu korun za podvod a zpronevěru. Pokud by ji neuhradil, šel by na rok do vězení. Rozsudek zatím není pravomocný.

Krejčíř podle soudu vzal úplatek čtyřicet tisíc korun a přivlastnil si sponzorský dar pro Znojmo ve výši pět tisíc.

Původně byl podezřelý z rozsáhlé korupce a ovlivňování veřejných zakázek ve prospěch stavebních firem (o podezření čtěte více zde).

Podle policie si jej získávaly různými dary a zvelebováním jeho chalupy, za což jim pak pomáhal při získání městských zakázek.

S Krejčířem bylo původně stíháno sedm podnikatelů. Nyní byl odsouzen jen on.

Případ může znovu skončit u vrchního soudu

Před dvěma lety někdejšího tajemníka potrestal krajský soud rokem vězení. Kauza skončila u Vrchního soudu v Olomouci, který verdikt zrušil a nařídil nové projednání věci (více jsme psali zde).

Z obsáhlého spisu proti Krejčířovi nakonec ve středu krajský soud vzal za prokazatelné dvě kauzy. V první nechal Krejčíř údajně zastavit stavební práce na prodejním stánku a prý je povolil, až když od stavebníka dostal úplatek čtyřicet tisíc. Soud tento postup hodnotí jako podvod.

V jiné si prý přivlastnil pět tisíc od podnikatele, který peníze věnoval městu jako sponzorský dar. Krejčíř se v rozsudku nevyjádřil. Pokud si podá odvolání, bude se případem opět zabývat olomoucký vrchní soud.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit