VIDEO: Zloděje v restauraci natočily kamery, tablety tam zapomněl

  • 6
Menší lup než zřejmě očekával získal zloděj, který se v neděli v noci vloupal do restaurace v Lidické ulici v Brně. K jeho smůle měl navíc provozovatel restaurace uvnitř kamery, které zloděje natočily.

Zatím neznámý muž ze skladu restaurace ukradl příruční trezor, ten však byl prázdný.

Zřejmě si chtěl odnést i tři tablety, které ovšem na místě zapomněl. Nakonec uspěl jen u pokladny. „Z ní odcizil tržbu okolo šesti tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Ze záběrů kamer získali policisté dojem, že to nenechavec musel v restauraci znát. Nicméně ne asi až tak dobře, když se nechal takto přistihnout.

„Po provozovně se pachatel pohyboval, jako by věděl, kde co hledat. Za barem otevřel a prohledal všechny skříňky. V jednom ze šuplíků našel klíče od pokladny,“ vysvětlila mluvčí.

Muž způsobil škodu za bezmála třicet tisíc. Kromě krádeže prázdného trezoru a šesti tisíc, které sebral ze zmíněné pokladny, také poničil dveře, které vypáčil.

Policisté teď žádají lidi, kteří zloděje na záběrech poznají, aby se jim ozvali. „Muž je mladšího věku, v době vloupání měl na sobě mikinu s kapucí, rifle a sportovní boty,“ popsala mluvčí.