Hádku směnárníků v centru Brna doprovodila střelba i útok nožem | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

V Masarykově ulici v Brně se střílelo - směnárníci si vyřizovali účty

  • 60
V Masarykově ulici v centru Brna po sobě stříleli místní Albánci. "Z přízemí obchodního domu Viktoria, kde je směnárna, se ozval výstřel. Jeden Albánec vyběhl ven - krvácel - a za ním další čtyři," uvedl dvaadvacetiletý Marek Černý, který žije nedaleko. Kvůli incidentu byla zastavena doprava.

Reportérka si za policejní páskou všimla stop po krvi. Ty zahlédla i uvnitř budovy. Na podlaze ležel i velký nůž. Svědci se nedokázali shodnout, zda byl jeden z mužů postřelený, nebo pořezaný.

"Měli jsme od policie nahlášenou střelbu, a proto jsme na Masarykovu ulici poslali sanitku, ta však odvezla jen pořezaného muže. K dalšímu ošetření byl převezen do Nemocnice Milosrdných bratří," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Barbora Zuchová.

Hádku směnárníků v centru Brna doprovodila střelba i útok nožem

Ihned po převezení do nemocnice začali lékaři zraněného muže operovat. "Okamžitě po příjezdu záchranky putoval na sál, podrobnosti o jeho zranění zatím uvádět nebudeme," uvedl mluvčí nemocnice Pavel Gejdoš.

Podle očitých svědků, jež redaktorka MF DNES na místě vyzpovídala, se střelba ozvala někdy kolem 11:30. "Jsou to albánští směnárníci, některé z nich znám, protože bydlím v centru," doplnil šestadvacetiletý Roman Zábrš.

Hádka směnárníků v centru Brna - sanitka odváží pořezaného muže

Policie na místo přijela jen několik minut po střelbě a podle svědků všechny účastníky incidentu zadržela. "Strážníci zaslechli výstřely a všimli si, že z jednoho domu vyběhl muž se střelnou zbraní v ruce. Okamžitě jej zadrželi a předali policii," řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Obchodní centrum Viktoria zůstalo uzavřené. Asi dvacet minut stála na Masarykově ulici i veřejná doprava, tramvaje vytvořily dlouhou frontu až k náměstí Svobody. Krátce před dvanáctou se však opět rozjely.

Po útočníkovi, který zřejmě nožem zranil muže, který byl v brněnské nemocnici operován, policisté pátrají. "Zraněný muž má devětačtyřicet let, zadržený, který střílel, 38 let. Po pachateli, který zranil směnárníka, policisté pátrají," popsala mluvčí Andrea Procházková.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit