VIDEO: Motorkář se bál pokuty za rychlost a tak ujížděl policii

  • 19
Špatnou únikovou cestu zvolil motorkář, který se i se spolujezdkyní za zády rozhodl na Blanensku ujet policistům. Na kluzké polní cestě dostal smyk, po němž skončil na zemi. K úprku jej údajně vedla obava, že mu naměřili vysokou rychlost v obci.

Policisté chtěli motorkáře s převozní registrační značkou zkontrolovat v sobotu odpoledne poblíž Rájce-Jestřebí. Řidič, který na silničním motocyklu vezl i spolujezdkyni, původně zastavil. Vzápětí však prudce vyrazil vpřed.

„Policejní hlídka pronásledovala motorkáře směrem na Žďár, kdy nejednou ohrožoval ostatní motoristy a předjížděl v místech, kde je to zakázáno,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Za vesnicí Žďár odbočil ujíždějící muž na polní cestu. Ta však byla po předchozích deštích rozbahněná, takže zanedlouho motorkář dostal smyk a ocitl se na zemi. On i spolujezdkyně vyvázli bez zranění.

„Policistům následně sdělil, že zazmatkoval, jelikož si myslel, že mu policisté naměřili příliš vysokou rychlost v obci,“ uvedla Koryťáková.

Alkohol ani drogy jednačtyřicetiletý řidič nepožil, přesto si nezdařeným úprkem zadělal na problémy. Kromě porušení dopravních předpisů nepředložil knihu se záznamem o jízdě se zvláštní registrační značkou, za což mu hrozí až roční zákaz činnosti a pokuta do 10 tisíc korun.

Škodu na havarované motorce policisté odhadli na 50 tisíc.

Motorkář unikal policistům od Rájce-Jestřebí ke Žďáru, u nějž na polní cestě havaroval.

Motorkář unikal policistům od Rájce-Jestřebí ke Žďáru, u nějž na polní cestě havaroval.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz