Starší pár z Bohunic vyděsila neznámá „šelma“. Zavřeli ji v kurníku

  • 167
Starší manželský pár z brněnských Bohunic vystrašila v pátek ráno "podivná šelma". Žena strážníkům do telefonu vylíčila, že zvíře zardousilo dvě slepice a že se jim podařilo ho v kurníku uvěznit. Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že to byla vypelichaná liška.

"Osmdesátiletá žena nedokázala určit, o jakou šelmu jde. Řekla, že zvíře sice bylo veliké jako liška, mělo však šedočernou barvu a velmi prořídlou srst," popsal mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Hlídka po příjezdu na místo zatarasila okno kurníku, aby šelma nemohla utéct, a zavolala odchytovou službu. "I zkušený strážník odchytu musel zbídačené zvíře několik minut studovat, aby mohl s jistotou říct, že se skutečně jedná o lišku," podotkl Šoba.

Liška byla nemocná, napadená mnoha parazity, zejména klíšťaty, a měla také prašivinu. "Vzhledem k jejímu chování není vyloučeno, že byla nakažená také vzteklinou," vylíčil mluvčí.

Pracovník odchytové služby zvíře uspal a pomocí speciální sítě jej vynesl před kurník. "Strážníci následně kontaktovali zaměstnance Lesů města Brna, který si spící zvíře převzal," uzavřel Šoba. Zvíře bude pravděpodobně utraceno.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit