ilustrační snímek | foto: Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na přejezdu bez závor vjel vlak do vozidla. Řidič nehodu nepřežil

  • 64
Na Brněnsku zemřel řidič osobního automobilu, které se srazilo na přejezdu s vlakem. K nehodě došlo mezi Moravskými Bránicemi a Silůvkami. Ve vlaku nikdo nebyl zraněn. Příčinou srážky se zabývají policisté.

„Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ řekla mluvčí záchranné služby Barbora Truksová Zuchová. Muž v autě cestoval podle mluvčího hasičů Filipa Venclovského sám.

Příčina neštěstí zatím podle policejního mluvčího Pavla Švába není známá, policisté ji vyšetřují. „Podle prvotních poznatků to vypadá, že přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v provozu,“ uvedl Šváb

Provoz na trati stál po dobu vyšetřování a odklízení následků. České dráhy podle svého webu nasadily náhradní autobusovou dopravu. Havárie se stala na přejezdu přibližně ve 13:30. Vlak jel podle drážního webu z Ivančic do Brna.

Mezi Moravskými Bránicemi a Silůvkami jsou dva přejezdy. Neštěstí se stalo na druhém z nich, kde je světelná signalizace, avšak nikoliv závory.

„Před železničními přejezdy řiďte dvojnásob opatrně a respektujte předpisy, střet s vlakem má většinou fatální následky,“ prosí policejní mluvčí Šváb.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,