Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Kůň se lekl auta a vážně zranil holčičku. Opilého majitele stíhá policie

  • 28
Vyškovští kriminalisté obvinili muže, jemuž se loni v srpnu při Napoleonských slavnostech splašil kůň a vážně zranil tříletou holčičku. Muž byl opilý, policie ho proto stíhá nejen za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, ale i ohrožení pod vlivem návykové látky.

Událost se stala v zámeckém parku ve Slavkově u Brna při tradiční akci připomínající narozeniny francouzského císaře Napoleona, který u Slavkova v roce 1805 porazil ruskou a rakouskou armádu. Jednomu z účastníků slavností se splašil kůň, kterého vystrašilo nastartování auta.

„Policisté zjistili, že jednačtyřicetiletý muž, který nezabezpečil dostatečnou kontrolu nad zvířetem a svou nedbalostí dopustil jeho útěk, byl pod vlivem alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Vylekané zvíře srazilo holčičku, pro kterou musel přiletět vrtulník záchranářů. „Tříletá holčička, kterou kůň srazil k zemi, skončila s těžkým zraněním v nemocnici,“ podotkla Musilová.

Při vyšetřování případu policisté provedli několik znaleckých posudků. Majiteli koně hrozí až tříleté vězení.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit