Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Ministerstvo zhatilo plán venkova na levné byty, zpřísnilo podmínky dotací

Jihomoravské obce připravovaly stavby bytů. A počítaly s dotací od ministerstva pro místní rozvoj. To ale zpřísnilo podmínky – bydlení má 20 let sloužit nejchudším rodinám. Vesnice nejsou schopné takovou podmínku dodržet.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Podmínky je potřeba nastavit přísně a jasně, aby v takových bytech nekončila zaháčkovaná minorita, která odmítá cokoliv spojeného s prací a s vděčností a myslí si, že má automaticky na všechno nárok.

0 0
možnosti
PK

Tyhle malé obce až na výjimky žádné sociální případy někde na ubytovnách nebo pod mostem NEMAJÍ. Proč by stavěly byty "pro nejchudší", aby se tam stahovali odjinud, když tam doteď nejsou? Co by z toho ta obec měla? Obec musí stavět byty pro mladé rodiny, aby se mohly odstěhovat od rodičů z RD a nešly jinam. Tohle jsou úplně odlišné cílové skupiny.To je jako usilovat o dotace na školku a ministerstvo řekne, že se napřed musí postavit sběrné středisko odpadu, aby děti nechodily do školy kolem smetiště.

0 0
možnosti
LS

"Po splnění pětileté lhůty vedení obce zamýšlelo obecní byty nabídnout jako startovací mladým rodinám, případně seniorům."

Zdroj: https://brno.idnes.cz/socialni-bydleni-brno-venkov-ministerstvo-dostalova-pdm-/brno-zpravy.aspx?c=A181128_442135_brno-zpravy_vh

Vzhledem k tomu, že byty jsou pro nízkopříjmové skupiny, našli by se i nízkopříjmoví důchodci a rodiny s malými dětmi. Smlouva by se mohla třeba každý rok obnovovat...

0 0
možnosti
PB

P73a29v56e78l 52B94e77r34a77n

29. 11. 2018 10:47

Pro ty nejchudší mohou pořídit nějaké použité mobilheimy a vyjde je to na zlomek pořizovacích nákladů stavěných bytů...... A když bude nejhůř, přijede traktor, zapřáhne a ...;-)

1 0
možnosti
Foto

pokud je základ hospodaření obcí postaven na budování socialismu a základem je státem vypočítané procento příjmu je to postavené na hlavu , pro mladé co nejlevnější byty aby jim zbylo na rodinu je rozumné ale startovací byty jen pro chudé ? kteří musí být dál chudí ? a ještě je upozornit na to že po letech je vykopne obec na ulici protože splnily podmínku být chudí ?a podkrovní byty nabídnout seniorům ? no to už je opravdu super nápad úplně postavený na hlavu pokud tam tedy nebude výtah :-) , celé to jejích plánované hospodářství s podrobným dohledem státu je jen buzerace která nemá se svobodou jednání nic společného jen stát leze všem do kapes :-)

2 0
možnosti
RJ

Ministerstvo v Praze je mimo mísu. Pokud je kritérium 0,6 průměrného platu,

tak žijí na jiné planetě. Ono je rozdíl mít výplatu pro jednoho a třeba pro 3 osoby. A když je člověk snaživý a začne si vydělávat více, jak potom ?

1 0
možnosti
Foto

Kdykoli se kdokoli pokusí udělat něco dobrého pro lidi, postaví se nějaké ministerstvo proti.

3 2
možnosti
Foto

Nebo ten nápad upraví tak, že je nepoužitelný k ničemu.

2 2
možnosti
VZ

ANO, bude líp. Vypadá to tak, že z působení téhle partičky diletantů se budeme vzpamatovávat ještě hodně dlouho. Ono nestačí, že se tím nesmyslným lavírováním kolem nových jaderných bloků zakládá na megaprůšvih v oblasti energetiky. Že se naprosto ignoruje fakt, že se některé části naší republiky mění díky "péči" našich "zemědělců" v něco jako polopoušť. Tak teď to vylepšíme tím, že venkovu a chudším regionům obecně zasadíme další ránu.

4 0
možnosti

chtějí vystavět státem - tedy námi - byty/domy, aby udrželi obyvatele, nebo nové přilákali. Těch 5let nějak překlepou, pak sociály vyhodí a nastěhují "normální" obyvatele. Co mi je do toho, proč bych to měl ze svých daní platit?

0 0
možnosti
TN

I když na začátku je někdy relativně normální nápad, ANO ve spolupráci se socany z toho vždy udělá paskvil. Tak ať aspoň předem nic neslibují, když pak podmínky jsou úplně k ničemu.

1 0
možnosti
PP

P54e39t82r 40P97e82t40r

29. 11. 2018 9:32

Jaky paskvil? Ministerstvo chtelo pomoci ten nejchudsim a ne ze obce postavi z dotaci byty pro chude a hned po petilete podmince ty byty streli nekomu jinymu a zacne na tom rejzovat.

Ja s tim naopak souhlasim, takhle by to melo fungovat.

6 0
možnosti
Foto

Tak přiznám se, že ač tradiční odpůrce současné vlády, tak v tomto případě mi na tom nepřijde nic špatného. Pokud chtějí postavit levné sociální byty z dotací, tak pak bych očekával, že ty levné socální byty bude mít obec k dispozici prkaticky natrvalo a přidělovat je průběžně potřebným. Pokud by je postavili na oko sociálně na 5 let, pak chudáky vystěhovali na ulici a sociální byty přestavěli na normální byty pro movitější klientelu, tak co potom? Sociální byty budou fuč a budou žádat o další dotaci aby mohli postavit nové sociální byty? To mi nějak ekeonomicky nedává smysl, tedy z pohledu poskytovatele těch dotací, z pohledu příjemců dotací to samozřejmě smysl dává, ale zase to postrádá ten původní sociální smysl té dotace.

11 0
možnosti
MU

Tak je to také myšleno. O byt zažádá dcera na mateřské, a pak bude mít krásný byt. Obce a města dostali od Klause statisíce bytů, které byli následně prodány. Takže buď je neměli prodávat, nebo za utržené peníze ať postaví byty nové.

1 0
možnosti
VK

V61í75t 66K18o93u95b78a

29. 11. 2018 8:50

Viděl někdy úředník z ministerstva, jak vypadá sociální byt po 2, nebo třech letech bydlení této skupiny obyvatel? To myslí vážně s 20-ti lety?

7 1
možnosti
Foto

Tak samozřejmě by se musel nějak udržovat, je to sociální ne developerský projekt, takže výdělečné to nikdy nebude, proto ta dotace. Ale přece stát nebude dotovat byty pro kamrády radních, které se nejprve postaví jako sociální a za 5 let z toho na náklady obce udělajím luxusní a pod cenou odporodají.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chtěl ho Baník, říkají místní o chlapci, jehož zabila branka. Stav hřiště je štve

2. května 2024  15:02

Premium Z tragédie se vzpamatovávají lidé z břeclavského sídliště Na Valtické. Ve středu večer tam spadla...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Cyklista vjel do křoví a hlavou narazil do stromu. Přilbu měl, přesto zemřel

5. května 2024  12:07,  aktualizováno  13:52

V sobotu v podvečer řešili jihomoravští policisté dvě dopravní nehody. Na Znojemsku naboural řidič...

Rivalové z finále v jedné šatně: Do neděle bychom se zabili, hlásil Sedlák

1. května 2024  15:24

Ještě v neděli by si během finále extraligy nejraději vyškrábali oči, do prodloužení sedmého zápasu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V Brně začala výstavba prémiových bytů, jeden vyjde v průměru na 16 milionů

3. května 2024  17:56

Jako o prázdninách, které trvají 365 dnů v roce, si mají v budoucnu připadat rezidenti žijící v...

Třeba to jednou vyjde, říkal si muž u online sázek. Zpronevěřil milion a půl

6. května 2024  18:15

Gambler dnes už většinou nesedí u „beden“, kde čeká na tři třešničky v řadě. Jednou z nástrah...

V Brně otevřeli největší poštu Partner v Česku, doplní ji nový stavební úřad

6. května 2024  14:43

Dosud byly poštovní pobočky v režimu Partner typické pro vesnice či menší města, od pondělka však...

Kanadský obránce Beaudin zamířil po odchodu ze Sparty do Komety

6. května 2024  11:40

Hokejisty extraligového Brna posílí kanadský obránce Nicolas Beaudin, který v závěru aktuální...

V Hodoníně se daří mláděti vzácného lva, na světě jich je pouze stovka

6. května 2024  10:57

Mimořádně cenný přírůstek hlásí hodonínská zoo. Na konci dubna se zde narodilo mládě lva...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...