Diskuze

Praha půjčí Moravskému Krumlovu epopej, ten však musí upravit zámek

Do Moravského Krumlova by se mohla vrátit Slovanská epopej. Praha jihomoravskému městu slíbila, že mu slavné dílo Alfonse Muchy půjčí, pokud do konce dubna sežene peníze na úpravy zámku, kde má být epopej vystavena. Podle starosty to Moravský Krumlov zvládne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

To je fakt síla. Tak Krumlov má sehnat peníze na úpravu zámku, aby mohl vystavovat epopej? A Praha které Mucha dílo věnoval, nebyla za xx let schopna vybrat ,nebo postavit důstojný objekt kde by dílo vystavila.

0 0
možnosti
MS

M17a54r86k 20S75t96e43i48n

14. 2. 2019 20:06

Pražská soldateska, která v Moravském Krumlovu drancovala, byl jsem svědkem, jak se tam ti nájezdníci z Práglu chovali - okupanti Moravy, se teď asi ťuká do čela a klade si Nerudovu otázku - kam s ním, s dílem Muchy, o slovanství totiž už dávno nic neví a v současné situaci protiruských nálad se jim asi ani moc nehodí do krámu. I ten chudák Komenský, jak tam zkroušený sedí na židli u moře v Naardenu - to je opravdu smutná realita současné doby. Snad se v Praze někdo rozumný konečně probudil, protože bez Moravského Krumlova a jeho osvíceného starosty v 60. letech, by Epopej asi shnila někde v pražském sklepě.

0 0
možnosti
VM

Zřejmě se stalo to, co se vědělo od začátku. Praha má s těmi plátny asi větší náklady než vejvar, protože pro cizince nejsou v Praze tím provořadým lákadlem. Město teď hledá, kam je uklidit.

0 0
možnosti
AR

Praha půjčí Krumlovu? To je snad sranda, ne? Praha nesplnila podmínky a evidentně ani nesplní, tak polehoučku couvá? To by nebylo marný:-P

2 0
možnosti
TB

A Krumlov si na to dělá nároky na základě čeho? Až váš soused bude údajně neplatit leasing, tak mu taky nemůžete jít sebrat auto.

0 1
možnosti
MS

Takže Praha překvapivě řeší nerudovskou otázku Kam s ní?

0 0
možnosti
AK

“Tvoří jej 20 velkoplošných obrazů inspirovaných slovanskou mytologií a dějinami českého národa.“... Tak pokud je ta epopej o ceskem narode, proc si ji nenechaji Cesi v Cechach?!

1 2
možnosti
VM

Oni ji nikdy nechtěli, klidně by ji nechali shnít, to až se o ni začala zajímat cizina, tak zbystřili.

0 0
možnosti
PJ

Hlavně, že se to muselo narychlo balit a odvézt do Prahy, kde si s tím nevěděli rady, takže jim to slavnostně a velkoryse zase zapůjčí nazpátek... fraška!

13 0
možnosti
VP

V50í86t 12P91r92č38í40k

12. 2. 2019 15:47

Tuto "velkorysou" nabídku bych Krumlovu doporučoval nebrat. Brát pouze trvalou zápůjčku, nic jiného.

0 0
možnosti
PB

Já být lidmi v Krumlově, tak tu čtyřletou pražskou nabídku odmítnu. Ať si s těmi Muchovými velkoformáty dělají v Praze co chtějí. Dokud není vyjasněné vlastnictví, tak investovat milióny korun a spojovat dlouhodobou propagaci města s plátny o kterých nevím, jak dlouho mi zůstanou, bych nedělal.

V Praze je chtěli, tak ať se o ně postarají. A pokud je nyní vracejí zpátky, protože zrovna neví kam s nimi, tak ať tu nutnou investici do Krumlovského zámku zaplatí pražský magistrát z vlastní kapsy.

7 0
možnosti

Ty jo, nechte to tam. K čemu to je v Praze, když tu už je milion dalších zajímavých věcí? Díky epopeji bude aspoň spousta lidí mít důvod, proč se jet podívat do Moravského Krumlova.

20 1
možnosti
TB

Kdyby v Krumlově udrželi tehdy svou ješitnost na uzdě a nezačali řvát cosi o tom, jak všichni obyvatelé Prahy jsou zloději, možná by jim epopej zůstala

0 0
možnosti