Ještě před příjezdem záchranářů dítěti pomohli policisté Filip Bořil a Tomáš Čečotka. ilustrační snímek

Ještě před příjezdem záchranářů dítěti pomohli policisté Filip Bořil a Tomáš Čečotka. ilustrační snímek | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Sedmiletá dívka vypila rodičům víno, zachraňovali ji policisté

  • 17
Na experiment, který málem skončil tragicky, hned tak nezapomene sedmiletá dívka a její rodiče z Mikulovska. Jejich dcera v nestřeženém okamžiku vytáhla z ledničky víno a vypila je. Holčičku ještě před příjezdem sanitky zachraňovali policisté.

Sedmileté děvče vyzkoušelo, jak chutná alkohol, v neděli v jedné z menších obcí na Mikulovsku.

„Dívenka využila situace, kdy rodiče nebyli na dohled, a vypila víno, které našla v ledničce,“ popsala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Vyděšení rodiče pak zalarmovali jihomoravské záchranáře. Ještě rychleji však do rodinného domku dorazila policejní hlídka, která měla situaci prověřit. A tak se policisté Filip Bořil a Tomáš Čečotka proměnili ve zdravotníky.

„Kolegové dorazili na místo dříve než záchranná služba, a proto začali okamžitě jednat. Zkontrolovali, v jakém stavu se dívka nachází, vyčistili jí ústní dutinu od zvratků a zajistili průchodnost dýchání. Poté ji uložili do stabilizované polohy,“ uvedla Haraštová.

Sanitka pak dívku odvezla na jednotku intenzivní péče. Podle informací lékařů je již mimo nebezpečí.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit