Diskuze

Brněnská Sadová hrozí odtržením, poslední rozbuškou je dětské hřiště

Díky společnému úsilí při hlasování v participativním rozpočtu se v hustě obydlené brněnské čtvrti Sadová loni dočkali teprve druhého pořádného dětského hřiště. Teď však hrozí, že o něj kvůli chystané výstavbě Domova pro osoby se zdravotním postižením Tereza na vedlejší neudržované ploše přijdou. To by podle místních mohlo vést až k odtržení od Králova Pole a vzniku nové městské části.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J31i86ř23í 77N75e80k27u37l88a

16. 11. 2023 16:07

I Monika Bagárová se nakonec že Sadové odstěhovala, a to je co říct

1 0
možnosti
JM

J18a93n 44M71a56l46č20i45a86k

16. 11. 2023 12:29

Já si myslím, že obyvatelům ani tak nevadí, že by sa tady postavil dům pro postižené (navíc, sociální služby tam již jsou - domov pro seniory, buduje se dětský hospic). Ale co jich štve je, že magistrát úplně zapomněl na občanskou vybavenost (nebo jen pořád slibuje a slibuje). A vůbec se neobtěžoval přijmout developery aby se na tom podileli ale nechal je zastavit každý možný kousek m² bytovkami. Můžeme si jen myslet co bylo důvodem.

Není tam ani jeden přechod přes hlavní silnicí, nejsou chodníky kolem ní. Není tam hřiště po větší deti, není tam komunitní centrum.

Prostě je to ideální příklad jak se nemá stavět nová čtvrt.

5 0
možnosti
PM

A že jim ta chybějící infrastruktura nevadila, když se na Sadovou stěhovali? Že tu infrastrukturu nepožadovali po developerovi?

Já bych se tedy na takové místo (bez chodníků, hřišť, donedávna i obchodů atd.) fakt stěhovat nechtěl..

Jako souhlasím, že město by mělo dělat víc, ale i developer a rezidenti mají své máslo na hlavě.

1 0
možnosti