(ilustrační snímek) | foto: SXC

Řidiči se nechtělo škrábat námrazu, tak jel s hlavou z okna a naboural

  • 217
Zdržovat se škrábáním námrazy z čelního okna se v pondělí ráno nechtělo řidiči ze Znojemska. Místo toho se rozhodl své auto ovládat s hlavou vystrčenou ven. Když však potkal v protisměru vozidlo, musel hlavu zastrčit a s omezeným výhledem do protijedoucího auta narazil.

Dvaašedesátiletý muž nasedl před šestou hodinou ráno do auta, aby dojel do zhruba pět kilometrů vzdálené obce, v níž pracuje.

Námrazu na předním okně vyřešil tím, že stáhl boční okénko a na nepříliš frekventované silnici ovládal volant s hlavou vykloněnou z auta.

„Po ujetí zhruba poloviny trasy proti němu jelo jiné auto, takže hlavu schoval dovnitř. Ale vzhledem k tomu, že přes namrzlé čelní sklo vůbec neviděl, najel do protisměru a tam protijedoucí auto naboural z boku,“ popsala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Muž po lehčí nehodě pokračoval v jízdě, střet vozidel tak nahlásila protijedoucí řidička. Policistům se povedlo vypátrat viníka asi po dvou hodinách. Jeho dechová zkouška byla negativní, v pořádku však nebyly dokumenty k autu.

„Vozidlu skončila platnost technické kontroly v květnu roku 2017 a navíc je evidované na osobu, jež před dvěma a půl lety zemřela. Obdobně tomu však je i s vozidlem řidičky, jehož majitel téměř čtyři měsíce nežije,“ informovala Drahokoupilová.