- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Musím konstatovat, že celá řada zdejších příspěvků svědčí o tom, že kultura vína je u nás stále na velmi nízké úrovni. Od paušálního ostouzení moravských vín, která zejména v bílém bez problémů obstojí ve světové konkurenci, přes výsměch Pražáků, kteří jsou dnes v ČR jednoznačně na špici, co se týče znalosti vína, až po mudrování o přidávání kyseliny jablečné sic! či tvrzení, že kyselinka ve víně způsobuje natrpklost. Ach jo
Typicke pro tento stat..Povolovat vinarum,jak maji delat vino,nebo co do nej muzou davat...Zajimalo by mne,jestli toto maji i ve vinarskych zemich,jako Francie,Italie a pod. co muzou,nebo nemuzou davat do vina...
jistěže mají. U nás si do vína, pokud neusilujete o přívlastkovou produkci, taky můžete přidávat leccos.
Ocet je těkavá kyselina, kyselina vinná je úplně něco jiného....
Na Moravě snad jiné víno, než pro Pražáky dělat neumí.
Když je cukru málo, je špatně. Když je cukru moc, je taky špatně...
Tak se dejte na sázení brambor
Dobře, ale ať to povinně (tak jako všichni ostatní) uvádějí na lahvích: 'výrobek obsahuje x% přidané přírodní / syntetické jablečné kyseliny'.
to je přece škoda. Nikdy jsem nechápala proč se u nás kyselému vínu říká suché, letos to tak být nemusí , jenže teď píšou že zase bude
Na vínu je skvělé, že je každý rok jiné, podle počasí. Kdybych chtěl pít homogenizovaný nápoj, tak si koupím Sklepmistra.
Tento univerzální nápoj z produkce španělů či italů fascinuje opravdové znalce ve většině komentářů. Škoda, že tento nápoj nikdy neviděl ani kuličku z hroznu, co na to ZNALCI?
No jestli tomu správně rozumím... Příroda nechala vzniknout výjimečně dobré hrozny (říká se, že ročník 2018 bude výborný) a vinaři z toho chtějí udělat kyselé víno?