Diskuze

Vinaři mohou dokyselovat vína, v hroznech je kvůli počasí moc cukru

Jihomoravští vinaři mohou opět legálně přikyselovat vína z letošních hroznů. Povolilo to ministerstvo zemědělství. Kvůli extrémnímu počasí mají hrozny vysokou cukernatost. Sklizeň je nyní v plném proudu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Musím konstatovat, že celá řada zdejších příspěvků svědčí o tom, že kultura vína je u nás stále na velmi nízké úrovni. Od paušálního ostouzení moravských vín, která zejména v bílém bez problémů obstojí ve světové konkurenci, přes výsměch Pražáků, kteří jsou dnes v ČR jednoznačně na špici, co se týče znalosti vína, až po mudrování o přidávání kyseliny jablečné sic! či tvrzení, že kyselinka ve víně způsobuje natrpklost. Ach jo ;-O

3 0
možnosti
PJ

P65a62u27l 48J32a22r33o20s

28. 8. 2018 15:46

Typicke pro tento stat..Povolovat vinarum,jak maji delat vino,nebo co do nej muzou davat...Zajimalo by mne,jestli toto maji i ve vinarskych zemich,jako Francie,Italie a pod. co muzou,nebo nemuzou davat do vina...:-/

0 0
možnosti
MK

jistěže mají. U nás si do vína, pokud neusilujete o přívlastkovou produkci, taky můžete přidávat leccos.

0 0
možnosti
PN

Tak to bude dobrota.

0 0
možnosti
MZ

Ocet je těkavá kyselina, kyselina vinná je úplně něco jiného....

0 0
možnosti
KN

Na Moravě snad jiné víno, než pro Pražáky dělat neumí.

0 4
možnosti
JN

pán je znalec...(_._)

0 0
možnosti
JS

Když je cukru málo, je špatně. Když je cukru moc, je taky špatně...

Tak se dejte na sázení brambor ;-D

1 0
možnosti
MV

M48i84l59a82n 16V90o84l18e52k

27. 8. 2018 20:02

Dobře, ale ať to povinně (tak jako všichni ostatní) uvádějí na lahvích: 'výrobek obsahuje x% přidané přírodní / syntetické jablečné kyseliny'.

1 0
možnosti
LP

to je přece škoda. Nikdy jsem nechápala proč se u nás kyselému vínu říká suché, letos to tak být nemusí , jenže teď píšou že zase bude

4 4
možnosti
DP

D37a65d25a25k 49P85e44t62r

28. 8. 2018 4:12

Pražanda sa ozvala.

2 0
možnosti
LA

Na vínu je skvělé, že je každý rok jiné, podle počasí. Kdybych chtěl pít homogenizovaný nápoj, tak si koupím Sklepmistra.

7 0
možnosti
JN

Tento univerzální nápoj z produkce španělů či italů fascinuje opravdové znalce ve většině komentářů. Škoda, že tento nápoj nikdy neviděl ani kuličku z hroznu, co na to ZNALCI?

0 0
možnosti
Foto

No jestli tomu správně rozumím... Příroda nechala vzniknout výjimečně dobré hrozny (říká se, že ročník 2018 bude výborný) a vinaři z toho chtějí udělat kyselé víno?

5 3
možnosti
DP

D72a23d44a27k 63P10e75t64r

28. 8. 2018 4:11

Ne každý má rád sladké, kupte si Pálavu.

2 0
možnosti