Diskuze

Přednádraží se změní na pěší zónu, Brno oživilo kritizované plány

Spousta aut, tramvají i tisíce lidí se denně míhají prostorem před hlavním nádražím v Brně. Nejen pro „přespolní“ tvoří prostranství chaotický labyrint, který dlouhodobě patří mezi hlavní ostudy města. Vedení Brna se nyní, tedy pár měsíců před volbami, rozhodlo situaci řešit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tem autum, co jedou pres hlavak, jsem se dost divil. Kdyby meli dodrzovat predpisy (tj.poustet chodce), tak nemaji prakticky sanci prejet

1 0
možnosti

Z návrhů jsem vyčetl, že jsou tam dál plánovaný žlutý autobusy. Tak to je dobré.

0 0
možnosti

I zelené a všechny ostatní. Taky dopravní obsluha, rezidenti apod. Takže ten zákaz je opět jen šikana pár lidí, co tam projedou navíc, ale aktivisti zase budou mít Vánoce, že je někde další omezení či zákaz. Ono je to stejně jedno, v reálu to po 14 dnech nikdo hlídat nebude. Spíš přibude nebezpečných situací, až se začnou lidi otáčet přes koleje před Grandem, když se nijak jinak vlevo nedostanou ani na x křižovatkách předtím od Křenové.... Takže konečný stav bude ještě horší, ovšem tak daleko Zelení aktivisti nemyslí. Ale fakt se divím, že to vytáhla zrovna ODS...

0 0
možnosti

Ono v reálu se naštěstí dá to odbočení od nádraží ke Grandu schovat pod dopravní obsluhu, takže se nic nezmění. Možná první týden občas bude MP to "jakože" kontrolovat, ale v podstatě to nemá jak postihnout. A s firemním autem jsem dopravní obsluha vždy, takže tam je to úplně v klidu. Nic to ale nemění na tom, že je to totální nesmysl a hodně by mě zajímalo, proč zrovna ODS vytahuje největší nesmysl od Hollana a ještě před volbama, plus tu Lidickou. Aktivisti je stejně volit nebudou, naopak budou teď řvát pořád něco o zlém městu, co diskriminuje "uprchlíky" a neskáče podle nich.

0 1
možnosti

I21v43a60n 63H16o97l46a42s

21. 6. 2022 17:30

"A s firemním autem jsem dopravní obsluha vždy"

Vaše právní bezvědomí je neuvěřitelné!

0 0
možnosti

J97o18s30e11f 83M95o72t85á85k

20. 6. 2022 20:13

Všude jsou podchody

1 1
možnosti

Immobilní lidé, s těžkými zavazadly atd. Pán je asi trochu mladý sobec, že?

1 0
možnosti

Dobry den,

osobne se v dane oblasti autem pohybuji jen vyjimecne, ale docela by mne zajimalo, jak je na toto pohlizeno v kontextu tak neaktualniho presunuti hlavniho nadrazi. V kontextu presunu bych rekl, ze vyrazne mnozstvi osob bude presunuto na jine misto a nasledne se bude cela oblast opet resit? - uznavam, presunuti nadrazi je na stole uz vice jak 30 let a jeste dlouho bude, ale myslel nekdo v souvislosti s timto projektem i na souvztah s dalsim - tedy tim nechtenym presunem nadrazi a zmenou vytizeni dopravniho uzlu?

pekny den vsem.

1 0
možnosti

I78v88a23n 23H63o61l12a61s

21. 6. 2022 17:32

"ze vyrazne mnozstvi osob bude presunuto na jine misto"

Nebude. Přestupní uzel MHD tam zůstane a ten generuje víc pěších než samotné vlakové nádraží.

0 0
možnosti

No vidíte,jací byli ti zastupitelé z Žít Brno pašáci.A to bylo řečí,hlavně Holanovi nemohli lidé přijít na jméno.

0 2
možnosti

Však Hollan, na co sáhne, to zkazí. Na tom se nic nezměnilo. Že Kratochvíl oživuje nesmysly z jejich dílny, je věc druhá a značně divná a pochybná... místo aby řešil skutečné problémy města.

0 1
možnosti

Upřímně, ve chvíli, kdy z jediné pošty, která fungovala nonstop a kam se vyplatilo k večeru zajet, udělali pobočku, která papírově zavírá v šest, skutečně 17:50 nemám důvod tam jezdit. Klidně to objedu dokola. Nemám s tím problém.

3 0
možnosti

To je taková předvolební legrace, která tu už několikrát byla. Výsledkem předchozích rušení zábradlí byl zrušení průchodů ve stávajícím a později kompletní výměna za nové, kvalitnější zábradlí. Pořád tu ještě vidím potenciál - např. zatím je zábradlí bez ostnatého drátu, vchody/východy do/z podchodů jsou zbytečně široké - šlo by je třeba udělat na šířku jednoho člověka a zavést semaforový systém. Ale nejsem moc kreativní člověk, jiní určitě dokáží vymyslet něco ještě horšího, co tento "nejlepší přestupní uzel na světě" pozvedne.

0 0
možnosti

S cim ze to kandidovali Brno autem a ODS? Ze zrusi modre zony, ze nebude omezovat automobilovou dopravu? Jak se to povedlo? Ja jen, ze mam pred barakem novou modrou zonu, tak tomu moc nerozumim. Jakoze za me v pohode, ale jak se citite vy, co jste si nechali naveset ty buliky na nos?

4 0
možnosti

P75e75t23r 65L61a95n60g68e70r

20. 6. 2022 14:48

Bude to podobné jak se zákazem cigaret v hospodách, prvně všichni nadávali, ale nakonec si to chválí.

1 1
možnosti

Tak uříznou kus zabradlí... Tomu říkají přeměna na pěší zónu? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti