V brněnském univerzitním kampusu v Bohunicích měla vyrůst nová atletická hala, město pro ni však nyní hledá jiný prostor.

V brněnském univerzitním kampusu v Bohunicích měla vyrůst nová atletická hala, město pro ni však nyní hledá jiný prostor. | foto: Magistrát města Brna

Místo atletů studenti. Prostor pro sportovní halu by mohl připadnout kolejím

  • 3
Už více než rok je jasné, že atletická hala v brněnském kampusu stát nebude. Masarykova univerzita proto ve spolupráci s městem i krajem řeší využití pozemků.

„Předmětem jednání je v této lokalitě vybudovat vědecko-technologický park zaměřený do oblasti medicíny, farmacie a biotechnologií. Kromě toho chceme v areálu postavit koleje pro studenty a také další občanskou infrastrukturu či adekvátní kancelářské prostory,“ přibližuje univerzitní plány David Póč, ředitel strategického projektu MU 2021+.

Neexistující hala už spolkla 38 milionů, smlouva s vítězi zakázky zanikla

Záměr obsahuje i propojení celého prostoru na přírodní areál v Pisárkách, a to v podobě prodloužení cyklostezek a příslušné zeleně. „Máme už zpracované první vizualizace ukazující celé pojetí areálu a jednotlivé rozvojové projekty,“ odhaluje současný stav Póč.

Mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek přiznává, že pozemek původně plánovaný pro halu by mohl připadnout univerzitě. „Nicméně tato záležitost ještě není projednána, stejně tak se vedení města ještě nerozhodlo, jakým směrem se bude ubírat projekt atletické arény,“ oznamuje Poňuchálek.

24. května 2023