Na Brněnsku hořel dům s dílnou, při zásahu se zranili tři hasiči

  • 0
Při pátečním požáru dílny a přístavby rodinného domu v Troskotovicích na Brněnsku se zranili čtyři lidé, z toho tři hasiči. S plameny bojovalo třináct jednotek hasičů čtyři hodiny. Předběžnou škodu vyšetřovatel odhadl na pět milionů korun.

„Operační středisko vyslalo první jednotky do Troskotovic na Brněnsku krátce po 13. hodině. Následně byly povolány další posilové jednotky. Celkem se do akce zapojilo 13 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hořela přístavba rodinného domu, část zaparkované dodávky, která stála opodál, a díla o velikosti 6 x 10 metrů, která je o několik metrů dále. Velitel hasičů proto zásah rozdělil na tři úseky. Celkem hasiči hasili 5 vodními proudy.

Záchranáři na místě ošetřili jednu ženu a dva hasiče. Podle jejich mluvčí Michaely Bothové měla žena akutní stresovou reakci. Dalšího hasiče, který byl poraněn v obličeji, převezli do nemocnice.

„Požár se podařilo zlikvidovat před 17. hodinou. Příčina jeho vzniku se vyšetřuje. Předběžná škoda se odhaduje na 5 milionů korun,“ dodal Mikoška.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit