Požár ve Strážnici na Hodonínsku, kde hasiči našli tělo muže. (22. ledna 2022)

Požár ve Strážnici na Hodonínsku, kde hasiči našli tělo muže. (22. ledna 2022) | foto: HZS Jihomoravského kraje

U Hodonína hořel přístavek domu, hasiči uvnitř našli mrtvého muže

  • 0
Tělo staršího muže našli v sobotu odpoledne hasiči při požáru přístavku rodinného domu ve Strážnici na Hodonínsku. Příčinou požáru byla závada na elektrickém prodlužovacím kabelu.

Vyšetřovatel předběžně vyčíslil způsobenou škodu na 1,5 milionu korun, před ohněm se podařilo zachránit majetek v hodnotě tři miliony korun.

Přístup hasičů k domu i pohyb uvnitř domu komplikovalo velké množství předmětů, které obyvatel přístavku shromáždil. „Tělo muže hasiči našli teprve poté, co se požár podařilo dostat pod kontrolu, v budově se zřítila část stropu. Uvnitř přístavku bylo velké množství věcí, například textilií, které bylo nutné vynosit ven a zabránit jejich hoření,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Záchranáři už muži nemohli pomoci, starší muž zemřel ještě před příjezdem zdravotníků. „Oheň se rychle rozšířil z obytné místnosti na půdu o ploše pět krát pět metrů. Do boje proti plamenům hasiči postupně nasadili sedm vodních proudů. Dům odpojili od plynu a elektrické energie. Požár se podařilo dostat pod kontrolu po necelých třech hodinách a krátce po půl deváté večer byl zcela zlikvidován,“ dodal Příkaský.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,