V brněnské základní škole na náměstí Svornosti hořela krabice s chemickými látkami. Budovu opustilo 180 lidí, čtyři děti převezli záchranáři do nemocnice kvůli podezření, že se nadýchaly zplodin. (21. prosince 2022) | foto: HZS JmK

Ve škole hořela krabice s chemickými látkami, čtyři děti odvezli záchranáři

  • 0
V brněnské základní škole na náměstí Svornosti dnes dopoledne hořelo, budovu muselo opustit přibližně 180 lidí. Záchranná služba měla v péči čtyři děti, které se zřejmě nadýchaly zplodin.

Škoda a příčina požáru zůstávají v šetření. Hasičům byl nahlášen v 10:43. „Lidé se evakuovali ještě před naším příjezdem,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle něj šlo o lokální požár, při němž hořela krabice s chemickými látkami. Hasiči jej zlikvidovali pomocí přenosných hasicích přístrojů, místnost pak odvětrávali a měřili, zda do ovzduší neunikly nebezpečné látky. Poskytovali i posttraumatickou intervenční péči učitelce.

Před polednem se podle mluvčího vše mohlo pomalu vracet do normálního režimu. Záchranná služba měla na místě tři prostředky včetně velkokapacitního sanitního vozu.

„V péči jsme měli čtyři děti do patnácti let. Vzniklo u nich podezření, že se nadýchaly zplodin při požáru chemikálií. Po ošetření jsme je proto převezli k další péči do Dětské nemocnice,“ sdělila Michaela Bothová.