VIDEO: Podprsenkový pochod. Brnem prošla dvacítka polonahých žen

  • 35
Zhruba dvě desítky žen v úterý odložily svršky a pouze ve spodním prádle vyrazily do brněnských ulic. Nejednalo se prý o aprílový žert, ale o pochod za dobře padnoucí podprsenku. "Spousta žen nosí špatné velikosti a naším cílem bylo na to upozornit," řekla organizátorka Barbora Matyášová.

Podle pořadatelky akce dobrá podprsenka zlepší držení těla, vytvaruje postavu a zvýší sebevědomí. Majitelka obchodu se spodním prádlem se inspirovala ve Velké Británii, kde se už podobné happeningy pořádaly.

Právě v jejím obchodě první ročník bizarního průvodu začal. "Za odměnu dívky od nás dostaly prádlo zdarma. Chtěli jsme, aby přece šly v padnoucím oblečení," líčila Matyášová, která se průvodu i sama účastnila.

S nafasovanou výbavou zamířila výprava do centra. A podprsenkový pochod v Brně zaujal. Po cestě na odvážné účastnice řidiči troubili, kolemjdoucí nevěřícně pozorovali, co se děje. Že se nejedná o exhibicionistický kousek nějakého z brněnských nočních klubů, vyřešila organizátorka transparenty.

"Na nich jsme měli vysvětleno, proč ten pochod děláme. Rozdávali jsme i letáčky," podotkla Matyášová.

"Reakce byly různé, ale většinou pozitivní. Jedna nebo dvě dívky se k nám na kousek cesty přidaly," doplnila organizátorka, která už přemýšlí nad druhým ročníkem pochodu.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit