Zase jsem se ožral, vyčítal si motorkář bez řidičáku i helmy. Jel pro další pivo

  • 14
Příliš pozdě zpytoval svědomí čtyřicátník, kterého na Brněnsku kontrolovali policisté při jízdě na skútru. Muž neměl helmu, řidičák ani registrační značku, zato disponoval zákazem řízení a také více než dvěma promile alkoholu. Hlídce navíc přiznal, že jede pro další pivo.

Policisté zastavili jednačtyřicetiletého muže minulý týden v podvečer, když kolem nich bezstarostně projel na skútru bez helmy i registrační značky. To však zdaleka nebyly jediné prohřešky.

„Měl jsem nějakou vodku a pivo. Před půl hodinkou aji,“ sdělil policistům, načež nadýchal 2,5 promile alkoholu. Přiznal rovněž, že měl namířeno do nedalekých Rosic pro další pivo.

V pořádku neměl ani doklady. „Kromě toho, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz, usedl za řídítka skútru, ačkoliv měl soudem uložen platný zákaz řízení,“ informoval policejní mluvčí Petr Vala.

Během kontroly projevil provinilec výčitky svědomí. „Zase jsem se ožral, já jsem.... Mě to štve samotnýho,“ bědoval.

To jej však neuchrání od trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to muži hrozí až několikaleté vězení.