Diskuze

OBRAZEM: Vinaři lákají na první burčák

První lahve zlatavého moku z vinné révy se objevují v jihomoravských vinotékách a také u silnic v kraji. Vinaři už lákají na letošní burčák - podle nich zdravý nápoj, který prý dokáže divy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Filosofelita

18. 8. 2008 21:11
Informační hodnota tohoto článku

je   velice problematická.Samozřejmě, burčák má   určitou barvu.Taky má určitou chut.A do správné kvality   vyzraje jen ve větších sudech, jejichž stěny jsou imopregnovány  vinným  kamenem, což je   chemicky vinan sodno.draselný..

0 0
možnosti

sorgedoktor

18. 8. 2008 20:52
Ve skutečnosti...

Když se ptali   školáka   v  Mikulově   na roční období, povídá:Jaro,léto, bučák, zima..

0 0
možnosti

sorgedoktor

18. 8. 2008 20:51
MF DNES z toho dělá samozřejmě komerční záležito

Ani mne to  neudivuje...

0 0
možnosti

sorgedoktor

18. 8. 2008 20:50
Ono totiž na burčák jsou dost silná kriteria..

Opravdový   bučák,  to je  otázka   několika   hodi.Je teplý, působí dobře na zažívání, jakož i na nákladu.V obcích   Hnanice a Šatov  němečtí   staraousedlíci  seděli  u   sudu   několik hodin, aby to nepropásli..

0 0
možnosti

seppikub

18. 8. 2008 21:18
Re: Ono totiž na burčák jsou dost silná kriteria..

I v Hradku a Jaroslavicach a v Dyjakovicach a v Kridluvkach....  Dnes po nich zustali jen zborene sklepy. :-/

0 0
možnosti

sorgedoktor

18. 8. 2008 20:48
Autoři,to jste nám

troho  teda   řekli..

0 0
možnosti