Korba nákladního auta strhla trakční vedení v Rousínově. | foto: Policie ČR

Nákladní auto strhlo trolej, mezi Brnem a Vyškovem nejezdily vlaky

  • 37
Nákladní vůz ráno strhl trolej nad tratí z Brna do Vyškova. Opravy trvaly zhruba patnáct hodin. Těsně před jedenáctou hodinou večerní byl provoz vlaků na hlavní trati obnoven.

Nehoda postihla mimo jiné soukromého dopravce RegioJet, který od neděle jezdí s rychlíky z Brna na Ostravu. Musel zajistit náhradní autobusovou dopravu.

Ve směru z Brna se omezení týkala v úseku od Holubic do Vyškova všech vlaků od sedmé hodiny ráno až do spoje v poledne.

Podobně se náhradní doprava ve stejném úseku týkala vlaků opačným směrem, a to těch, které vyrazily z Ostravy před šestou hodinou až po spoj, který má odjezd v 10:44.

„Předpokládané ukončení výluky je ve 14 hodin,“ stálo ráno na webu dopravce. Správa železniční dopravní cesty psala na webu dokonce o přerušení do 20 hodin. 

Po desáté RegioJet aktualizoval informaci o konci omezení. „Podle aktuální informace provozního dispečinku se předpokládá obnovení provozu na trati mezi Holubicemi a Vyškovem až v podvečerních hodinách, kolem 18. hodiny,“ přiblížil mluvčí dopravce Aleš Ondrůj. S tím se také rozšířil počet vlaků, kterých se přerušený provoz dotkne.

To se ale nakonec nepotvrdilo, zastavení provozu na trati prodloužili do 21 hodin a následně až do půlnoci.

Náhradní dopravu musely zajistit i České dráhy, kterým na trati zůstala obsluha regionálních vlaků a také rychlíků do Olomouce a dál do Šumperka.

„Cestující mohou využít v úseku Vyškov autobusové nádraží - Brno-Zvonařka a zpět linku autobusové dopravy 107 bez doplatku,“ píše se na webu národního dopravce.

Na místě byli správci železnice, hasiči i vyškovští dopravní policisté. „Řidič nákladního auta neutrpěl zranění,“ doplnila policejní mluvčí Alice Musilová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,