ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Kostík, HZS HMP

Rychlík u Tišnova na Brněnsku srazil a zabil člověka. Doprava stála

  • 10
Rychlík u Tišnova na Brněnsku v sobotu ráno srazil a zabil člověka. Zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Řekly to mluvčí policie Alice Musilová a záchranné služby Michaela Bothová. Doprava v místě asi hodinu stála, poté se jezdilo po jedné z traťových kolejí.

Vlak člověka srazil na trati mezi Tišnovem a Kuřimí poblíž Hradčan krátce před sedmou hodinou ranní. „S největší pravděpodobností šlo o sebevraždu, strojvedoucí vypověděl, že mu člověk náhle vběhl pod vlak. Ten jel v tu dobu asi stokilometrovou rychlostí,“ uvedla Musilová. Totožnost mrtvého ještě není známa, policie neštěstí dál vyšetřuje.

„Lékař konstatoval úmrtí, pacient zemřel ještě před naším příjezdem,“ uvedla Bothová.

Doprava na trati mezi stanicemi Kuřim a Tišnov podle webu Českých drah asi hodinu stála, mezi zastávkami jezdily náhradní autobusy. Poté se začalo jezdit po jedné ze dvou traťových kolejí. Omezení se dotklo asi desítky vlaků, některé z nich mohly nabrat asi desetiminutové zpoždění.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,