Řidiči si postojí v koloně od 168. kilometru. Ta může narůstat. | foto: Petr Polanský

U Devíti křížů se srazily dva kamiony s osobním autem, dálnice na Brno stála

  • 7
Na dálnici D1 se dnes před polednem srazila dvě nákladní auta s osobním. Sjezd na Domašov byl uzavřený a tvořily se kolony. Řidiče museli hasiči vyprošťovat. Po 15. hodině je úsek opět průjezdný.

Podle serveru dopravniinfo.cz se auta srazila na 168. kilometru dálnice ve směru na Brno. Kolona začíná už na 163. kilometru. 

Řidiči si v koloně postávali asi půl hodiny. Sjezd na Domašov byl zablokovaný. Neprůjezdný byl pravý jízdní pruh. 

Dopravu na místě řídili policisté a u nehody zasahovaly složky záchranného systému. Řidiče kamionu museli hasiči vyprošťovat. 

„Zasahujeme na dálnici D1 směr Brno - nehoda jednoho osobního a dvou nákladních aut. Řidič nákladního vozu vyproštěn. Provoz omezen na levý jízdní pruh,“ uvedli hasiči na Twitteru. 

K nehodě původně vyslali brněnští záchranáři vrtulník. „Ten byl ale následně odvolán. Na místo však dorazila posádka systému randez-vous a klasická záchranářská posádka. Ošetřili jsme jednoho muže a s lehčími poraněními jsme jej poslali do bohunické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. 

Na místě zasahovali i lékaři z Vysočiny. Ti ošetřili jednoho muže. Poranění nebyla vážná, ani nevyžadovala převoz do nemocnice. 

Po 15. hodině je dálnice opět průjezdná.