Hasiči likvidovali požár návěsu kamionu na dálnici D2 u Brna. (29. listopadu 2021) | foto: HZS JMK

Trasu na Brno po dálnici D2 zastavil požár návěsu, likvidují ho hasiči

  • 1
Požár návěsu kamionu zastavil v pondělí večer dopravu na 18. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. S plameny bojují hasiči, omezení provozu by mělo trvat ještě několik hodin. Řidiči místo mezi Hustopečemi a Blučinou objíždějí. Cesta na Brno je omezená i z Prahy po dálnici D1 kvůli sněhu a náledí.

„Na dálnici D2 hoří návěs kamionu. 18. kilometr ve směru do Brna je v tuto chvíli neprůjezdný. Hasíme několika vodními proudy,“ uvedli jihomoravští hasiči na Twitteru.

Podle mluvčího hasičů Jana Dvořáka bude částečná uzavírka trvat pravděpodobně ještě několik hodin. „Náklad bylo nutné z návěsu vyskládat a po dohašení ho bude nutné odklidit,“ sdělil.

Po deváté hodině hasiči doplnili, že požár dohašují a brzy uvolní jeden jízdní pruh.

Řidiči, kteří potřebují místo objet, musí opustit dálnici sjezdem na 25. kilometru na Hustopeče, zpět se mohou vrátit na 11. kilometru u Blučiny.

Počasí komplikuje provoz na D1

Sněžení a stojící kamiony večer zastavily provoz také na dálnici D1 mezi Hvězdonicemi a Ostředkem na Benešovsku ve směru na Brno. Ve stoupání uvázly kamiony, kluzkou vozovku bylo nutné ošetřit, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Podle Národního dopravního informačního centra auta na dálnici zablokovala průjezd ve všech pruzích, dálnice byla v místě uzavřená i ve směru na Prahu.

Problémy byly podle Richterové hlášeny kolem 31. kilometru. „Je tam uzavřena dálnice kvůli náledí a uvázlým nákladním soupravám,“ uvedla mluvčí nejprve. Nyní už je dálnice zprovozněná a kolony se začínají rozjíždět.

Auta podle Richterové začala mít na D1 potíže už před 20:00. Zpočátku byl ještě průjezdný levý jízdní pruh a v pravém zůstaly kamiony. Kolem 20:30 už byla dálnice načas zcela neprůjezdná.

Kolony na dálnici D1 kvůli náledí (červená) a požár návěsu na D2 (modrá)

Kolony na dálnici D1 kvůli náledí (červená) a požár návěsu na D2 (modrá)

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,