Nehoda na 217. kilometru D1 ve směru na Prahu. | foto: HZS JMK

Střet dodávky a kamionu komplikoval dopravu na D1 za Brnem

  • 4
Dopravu na dálnici D1 mezi Vyškovem a Brnem zablokovala dopoledne ve směru na Brno a dále na Prahu nehoda dodávky a nákladního auta. Kvůli havárii se tvořily několikakilometrové kolony, nyní už je směr zcela průjezdný.

Nehoda se stala na 217. kilometru ve směru na Prahu nedaleko Rousínova kolem desáté hodiny dopoledne. Na místo okamžitě zamířili hasiči a záchranáři, kteří vyslali i vrtulník.

„Na místě byla vyproštěna jedna osoba,“ uvedli jihomoravští hasiči na Twitteru.

Byl to řidič dodávky, která narazila do kamionu. „Šlo o muže středního věku, kterého jsme s lehčím zraněním dolních končetin transportovali na chirurgii vyškovské nemocnice,“ přiblížila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Nikoho dalšího neošetřovali.

Kolem poledne policie zprůjezdnila levý jízdní pruh, čekalo se ještě na odtažení vozů. Zhruba po hodině už se mohlo jezdt bez omezení.

Doprava byla do té doby odkláněna na exitu 226 u Vyškova, zpět na dálnici se pak najíždělo podle situace buď na 216. či 207. kilometru u Rousínova, respektive Holubic.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz