(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Topič, MAFRA

Srážka v centru Brna vymrštila jeden z vozů na lampu. Jeho řidič nepřežil

  • 17
V noci na sobotu se v centru Brna srazila dvě osobní auta. Srážka vymrštila jeden z vozů na lampu. Jeho dvaadvacetiletý řidič nehodu nepřežil, dva spolujezdce zdravotníci převezli do nemocnic. Silnice byla neprůjezdná až do čtvrté hodiny ráno. Příčinu nehody policisté vyšetřují.

Auta se srazila na křižovatce ulic Štefánikova a Šumavská. Hasiči všechny tři zraněné vyprostili během sedmi minut a předali je do péče záchranné služby.

„Jedno z vozidel bylo po nárazu vymrštěno na sloup veřejného osvětlení. Dvaadvacetiletý řidič tím utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Jeho tři spolujezdci byli převezeni do nemocnic,“ uvedla mluvčí jihomoravských policistů Lenka Drahokoupilová. 

V druhém voze cestoval řidič se dvěma spolujezdci. Všichni vyvázli bez zranění. „Jednatřicetiletý řidič alkohol před jízdou nepil a ani nebyl pod vlivem drog,“ doplnila Drahokoupilová.

Hasiči zajistili místo proti požáru a odstranili uniklé provozní kapaliny. Následně pomohli s odstraněním vraku vozidla.

Silnice byla v místech nehody neprůjezdná až do čtvrté hodiny ráno, provoz byl obnoven až před pátou hodinou. Přesnou příčinu policisté vyšetřují. 

Křižovatka Štefánikovy a Šumavské.

Křižovatka Štefánikovy a Šumavské.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz