Na Znojemsku v pondělí narazil kamion do auta. Vůz skončil zapasovaný pod

Na Znojemsku v pondělí narazil kamion do auta. Vůz skončil zapasovaný pod stojícím náklaďákem. | foto: HZS JmK

Náraz kamionu vklínil auto pod náklaďák, řidiče museli vystříhat

  • 26
Vážná nehoda se ráno stala na Znojemsku. Do osobního auta zezadu narazil kamion a vůz vklínil pod stojící náklaďák. Čtyřicetiletého řidiče museli hasiči z jeho vozu vystříhat.

Nehoda se stala kolem půl šesté ve Vranovské Vsi na Znojemsku. "V místě, kde je vozovka částečně zúžena, kamion zezadu narazil do vozidla Mitsubishi Lancer a auto přimáčkl na stojící kamion DAF," popsal mluvčí krajských hasičů Jaroslav Haid.

Auto skončilo pod návěsem stojícího náklaďáku. "V osobním vozidle, jehož zadní část prudký náraz zkrátil o více než metr, zůstal zaklíněný zraněný čtyřicetiletý řidič," dodal mluvčí.

K vyproštění zraněného šoféra bylo nejprve nutné, aby kamion, pod kterým byl vůz zaklíněný, popojel dopředu. Řidiče pak hasiči vyprostili pomocí hydraulického nářadí. Muže, který byl při vědomí a komunikoval, pak předali zdravotníkům.

"Utrpěl lehké zranění hlavy a otřes mozku, nebyl v ohrožení života. Transportován byl do znojemské nemocnice," uvedla mluvčí krajské záchranky Barbora Zuchová.

Frekventovaná silnice číslo 38 z Jihlavy do Znojma zůstala po nehodě přibližně do osmé hodiny uzavřená. "V 6:20 se podařilo obnovit provoz v jednom jízdním pruhu a hasiči spolu s policisty řídili dopravu," doplnil Haid.

Ve Vranovské Vsi na Znojemsku v pondělí ráno narazil kamion do auta a vklínil ho pod stojící náklaďák.

Ve Vranovské Vsi na Znojemsku v pondělí ráno narazil kamion do auta a vklínil ho pod stojící náklaďák.