Policisté zadrželi muže, který měl doma nelegálně devatenáct zbraní. Z toho dva...

Policisté zadrželi muže, který měl doma nelegálně devatenáct zbraní. Z toho dva funkční samopaly, pistoli, několik revolverů, plynových pistolí a k tomu dva tisíce kusů různých nábojů. | foto: Policie ČR

Dům skrýval devatenáct zbraní včetně samopalů, muže vylákala vyjednavačka

  • 80
V pátek třináctého zadrželi jihomoravští kriminalisté muže z Vyškova, který v rodinném domě ukrýval devatenáct nelegálně držených zbraní. Policie měla indicie, že by je mohl použít. Byly mezi nimi i dva funkční samopaly. Z domu se muže podařilo dostat díky vyjednavačce.

Muž v rodinném domě skrýval dva funkční samopaly, pistoli, několik revolverů, plynových pistolí a k tomu dva tisíce kusů různých nábojů. 

Když kriminalisté začali ověřovat informaci o skladu zbraní, měli také indicie, že by je podezřelý mohl použít.

„Podle evidencí šlo o bezúhonného občana, který nevlastnil zbrojní průkaz,“ podotkla policejní mluvčí Alice Musilová. 

Kriminalisté usoudili, že by mohl být ohrožen život nebo zdraví tohoto muže nebo jiných lidí.

„Vzhledem ke zjištěným informacím jsme do akce zapojili i zásahovou jednotku a vyjednavačku,“ popsala akci Musilová. 

Právě vyjednavačce se nakonec podařilo devětačtyřicetiletého muže přesvědčit, aby vyšel před dům a celá situace se tak obešla bez zranění.

Ještě ten den provedli policisté domovní prohlídku a zbraně objevili ukryté v obytných částech domu, na půdě i ve sklepě. 

Kriminalisté Vyškovana zadrželi a obvinili z nedovoleného ozbrojování. „Byl umístěn do vazby,“ poznamenal jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil. Muži hrozí až osm let ve vězení. 

,