Diskuze

Matka týraných chlapců procitla až ve vazbě, říká soudce kuřimské kauzy

Několik měsíců zabralo, než se soudce Pavel Göth prokousal spisem s více než pěti tisíci stranami a stovkami stran příloh. Postupně pak v mediálně nejsledovanější kauze své kariéry vyslechl desítky svědků. A byl to on, kdo vynesl rozsudek nad šesticí obžalovaných, kteří se podíleli na týrání dvou malých chlapců. Řeč je o takzvané kauze Kuřim, které se věnuje MF DNES v sérii článků u příležitosti 15 let od odhalení šokujících skutečností.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

H22a54n71a 64J59u47s19t34i57n

15. 5. 2022 12:53

mam pocit, ze matka si odsedela 3 roky. At uz zmanipulovana nebo ne, pokud se aktivne podilela na tak surovem tyrani, tak to je malo. Nedavno bylo uvedeno, ze oba chlapci jsou poznamenani dozivotne a nejsou schopni bezneho zivota. Adekvatni trest je 3 roky?

2 1
možnosti

Co se těm dětem stalo je naprosto šílené a nechci ty následky v žádném případě zlehčovat. Ale vy tu šíříte nepravdivé informace. Chlapci mají PTSD, ale to neznamená, že by nebyli schopni "běžného života". Vystudovali školy, pracují, jeden hrál závodně fotbal. Matka byla odsouzena k 9 letům vězení, nakonec si odseděla 6 let.

2 0
možnosti

S panem soudcem nemůžu souhlasit. Prokázání motivu je zcela zásadní, a v dané situaci prakticky nezbytné pro určení toho, zda hlavní aktéři kauzy jednali ze své vůle, nebo pouze plnili příkazy. Jelikož je Škrlová diagnostikovaný schizofrenik, je oprávněná pochybnost, zda skutečně ona byla "mozkem" celého případu.

4 2
možnosti

ovšem salónní levičáčka Šabatová ve své trestné činnosti pokračovala i jako ombudsmanka

11 0
možnosti