Diskuze

Za tři roky 18 nehod. Křižovatka u Hodonína je druhá nejhorší v Česku

Na křižovatce mezi Hodonínem a Ratíškovicemi se za tři roky stalo osmnáct nehod. Jen jedna bez zdravotních následků. Tři lidé tam zemřeli. Právě proto je toto křížení na druhém místě celorepublikového žebříčku nejrizikovějších míst, který podle policejních statistik sestavuje pojišťovna Allianz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J77i37ř66í 24B13i95l60í52k

15. 10. 2020 8:18

Naprosto přehladná křižovatka, kde i když po hlavní jede vozidlo 120 km/h, tak je bezpečný přehled. Problémy jsou dva:

1. je u nás dost lidí, kteří mají řidičák a neměli by ho mít (zrak, reakční doba, schopnost soustředitse, schopnost zvládnout více než jeden podnět,...)

2. Málo kdo ví, co znamená přednost. Že je to neohrozit, nikoliv, jak si většina myslí, neomezit. Tedy pokud musíte přibrzdí, je to v pořádku, netřeba troubit!

0 0
možnosti
PB

P54e95t94r 82B64á78č62a

14. 10. 2020 17:38

v prumeru 1 nehoda za dva mesice, kdyz vezmeme v uvahu, ze tu ma ridicak kazdy nemehlo a ten provoz co tam je, tak je to fakt KATASTROFA ;-D

0 0
možnosti
TN

U těch Kobeřic, není tam špatné značení? Kdysi jsem jezdil po úseku, kde také byly 2 zatáčky, které při vyšší rychlosti byly dost nebezpečné a bývaly tam časté nehody. Když se to pak po upozornění podařilo nově vyznačit, počet nehod byl téměř na nule, minimálně těch vážných se zraněním.

0 0
možnosti
MN

Osobne znam dobre tu krizovatku u Ostrovacic. Driv to byl masakr ... vicemene dalnicni privadec a odbocovani vlevo pres 2 pruhy, nebo napojovani od Ostrovacic doleva na Brno. Byl to celkem masakr. Ale predelali ji podle me pekne a je bezpecnejsi, i kdyz ty kuzely trochu matou, nez si na ne clovek zvykne. Ale tohle je presne ten typ krizovatky, kde by podle me daval smysl kruhovy objezd.

0 1
možnosti
Foto

Ta analýza ve videu je prapodivně orientovaná. Zcela přehlíží, že křižovatka je velmi frekventovaná a to i ve směru vedlejší silnice a to je její hlavní problém. Ve špičce se tam dlouho stojí a nikoliv oslnění, ale stres z toho, že dlouho nejdu a za mnou stojí několik aut, z nichž někteří jsou nervózní, pak donutí třeba slabšího řidiče vjet i do nebezpečnějších situací., či do jakkoliv velké mezery mezi auty. Za druhé ani jedna z křižovatek nesplňuje parametry na křižovatku silnice 1. třídy. Za povšimnutí stojí absence 120 m dlouhých připojovacích pruhů atd. Jediným rozumným a možným řešením je mimoúrovňové křížení s odpovídajícím napojením. A co se Pánova týká, tak tady je jednou z příčin také chynějící dálnice, která je na přetíženém tahu E55 nutností již několik let, ale k její stavbě díky ekoteroristům asi nikdy nedojde. hlavně, že se staví dálnice na Fryšták.

1 2
možnosti
JS

J83o30s75e13f 73S44u61k

14. 10. 2020 14:56

Co se té pánovské křižovatky týká, tak nejde jen o ekoteroristy, ale asi i o peníze. Když se podíváte na plán dostavby dálnic, tak pro dohlednou dobu ten úsek dálnice D55 z Břeclavi do Bzence není zahrnut do žádného reálného plánu výstavby. Vypadá to tak, že ze severní strany bude dálnice dostavěna až do Bzence a pak to povede dál okreskami. Ale ekologové na tom mají lví podíl. Jak jen mohl Franz Josef postavit tu severní dráhu přes ten les, kolik žabiček, pavouků či ještěrek tam tehdy muselo zahynout ;-D

1 0
možnosti

P46e19t12r 85Ř10i62h74á35k

14. 10. 2020 10:05

takze nebezpecna neni krizovatka, ale ridici. jak prekvapive.

3 0
možnosti
JH

Na uvedených křižovatkách způsobují havárie hlupáci, kteří získali řidičské oprávnění omylem.

6 1
možnosti
TP

u nás před barákem je na křižovatce bouračka prakticky několikrát týdně. Je to ve městě, většinou jen plechařina, ale je to furt.

0 0
možnosti
MB

Nechapu proc se z nejhorsich krizovatek nedelaji kruhove objezdy.. (ktere jsou nekdy naopak tam, kde je nikdo nepotrebuje)

13 0
možnosti
JS

J59o43s93e88f 44S93u17k

14. 10. 2020 10:17

Třeba kvůli vlastníkům okolních pozemků ...

A konkrétně tady by musel mít ten kruhový objezd průměr pár set metrů, protože je na silnici, která se má rozšiřovat na čtyřproudovou (setkal jsem se s takovým kruhovým objezdem např. v Itálii, ale asi jsou i jinde). A z toho by určitě neměl radost pan bývalý ministr zemědělství Fencl, který má kousek odtud statek a vlastní nebo má v nájmu i většinu těch okolních pozemků.

0 0
možnosti
MN

To je ta silnice kolem Hodonína, kde je minimální přikázaná rychlost 110 a předjíždět je povoleno, pokud není v protisměru víc než jedno auto?

2 1
možnosti
Foto

A kde měla už leta stát dálnice...

1 1
možnosti