Diskuze

Člověk na vlky přenesl své hříchy a odsoudil je, říká jejich letitý obdivovatel

Vlk je nejvíce nepochopený tvor všech dob, připomíná zastánce těchto šelem Jaroslav Monte Kvasnica prastarý citát. Jeho dlouhodobým cílem je tuto křivdu napravit a zlepšit pověst obávaného zvířete v očích veřejnosti. „V průběhu dějin člověk ztvárnil svůj bestiální charakter tím, že našel obětního beránka, na kterého přenesl své hříchy. Nespravedlivě ho odsoudil k smrti jak v literatuře a folklóru, tak v reálném životě,“ cituje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Jo, co chovatel ovcí, to ukrutný hříšník. A v případě medvědů jsme všichni hříšníci. A nemluvím o nepřizpůsobivých. Prostě jako vždycky - chybujeme my a ne pachatel. To je mantra aktivistů

0 0
možnosti
Foto

Podobne jsou na tom i zraloci.Neustale zmensujeme zviratum prostor k ziti a pak se divime.

9 0
možnosti
JP

Podobně nepochopeným tvorem je hyena, která se u nás vyskytuje jen jako synonymum mnohého špatného, aniž by k tomu byl objektivní důvod.

10 0
možnosti
JK

Vůbec není sporu o tom, že vlk je fantastické zvíře, ale je to šelma. Ne, člověk do něj nepromítal žádné své hříchy. Člověk a vlk byly staletí konkurenční šelmy a človek byl staletí zároveň v hledáčku vlka. Obětí civilizace je nespočet a vracet některé zpět je nesmysl. Žijeme v kulturní krajině a návrat k přírodě si představuji v podobě horských luk, kde se pasou užitková zvířata, vrací se hmyz, obnovují se populace motýlů a vzácných rostlin a opravdu tohle nechci obětovat, aby si pár milovníků vlka splnilo sen. Zároveň jsem se od mala sám toulal lesem a nikdo mě nepřesvědčí, že v momentě, kdy jich bude hodně, domácí zvířata budou zavřená a bude pro ně období hladu, tak třeba dítě pro ně nebude dostupná kořist.

4 18
možnosti