Tah z Brna na Vídeň zablokovala v obou směrech hromadná nehoda nedaleko...

Tah z Brna na Vídeň zablokovala v obou směrech hromadná nehoda nedaleko Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. Zranili se dva lidé. (14.7.2021) | foto: HZS JmK

Silnici na Vídeň zablokovala hromadná nehoda, v autě se zranilo i dítě

  • 24
Hromadná srážka autobusu, nákladního auta a dvou osobních vozidel zablokovala ráno u Pasohlávek oba směry hlavního tahu z Brna na Vídeň. V jednom z aut se zranili dva lidé včetně dítěte. Kolem desáté hodiny byl provoz obnoven.

Nehoda se stala před půl devátou ráno poblíž Aqualandu Moravia u odbočky na Ivaň. „Silnice je neprůjezdná, na místě jsou střepy a další části vozidel,“ informoval dopoledne policejní mluvčí Petr Vala. 

Poblíž místa srážky se tvořily kolony, kolem desáté hodiny však byla silnice znovu uvolněna.

Příčina nehody zatím není známá. V jednom z osobních aut utrpěli zranění dva lidé.

„Středně těžce zraněného muže jsme po ošetření vezli do Fakultní nemocnice Brno, lehce zraněné dítě do Dětské nemocnice v Brně,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Dopravu odkláněli policisté. Ve směru z Brna na Mikulov vedla objížďka od Nové Vsi přes Brod nad Dyjí a Dolní Dunajovice, stejnou trasu využívali řidiči už při nedávné opravě mostu přes novomlýnskou nádrž. Ve směru z Mikulova na Brno odbočovali řidiči u Aqualandu Moravia na Pasohlávky.

Před desátou hodinou došlo poblíž Pasohlávek k další nehodě, při níž po srážce s dodávkou zemřel u Drnholce mladý motorkář.

„Podle prvotních informací se motorkář s dodávkou střetl čelně. Příčiny zjišťujeme,“ uvedl Vala s tím, že řidič dodávky měl negativní zkoušku na alkohol.