Vylovení Audi ze slepého ramena řeky Moravy (Sobota 15. února 2014)

Vylovení Audi ze slepého ramena řeky Moravy (Sobota 15. února 2014) | foto: HZS Jihomoravského kraje

Řidič nezvládl manévr a skončil v Moravě. Audi vylovili z řeky hasiči

  • 3
Nezvykle rušno bylo v sobotu večer u břehu slepého ramene řeky Moravy u Veselí nad Moravou. Místo rybářů tam policisté, potápěči a hasiči lovili z řeky stříbrné audi. Jeho řidič ho utopil, když se chtěl na břehu s autem otočit. K vylovení pomohl hasičský jeřáb, vše se obešlo bez zranění.

Nehoda se stala v sobotu odpoledne, kdy řidič projížděl okolo slepého ramene Moravy. "Jak nám sám popisoval, chtěl se u řeky otočit," sdělil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Jenže muž s Audi A3 svůj manévr nezvládl a auto zamířilo pod hladinu. "Ještě než se vůz potopil, stihl řidič vylézt. O celé nehodě informoval až s odstupem několika hodin," podotkl Zámečník s tím, že řidičovu verzi prošetřují dopravní policisté.

K místu nehody dorazili až za tmy. Protože vůz už byl zcela pod hladinou, do akce se zapojili policejní potápěči. "Ti nejprve museli auto najít a také zjistit, zda z něj neunikají kapaliny," popsal policejní mluvčí.

Aby bylo možné stříbrné Audi z Moravy vytáhnout, přivolali na místo také hasiče z Veselí nad Moravou se dvěma čluny. "K řece vyjel i jeřáb ze stanice v Břeclavi. Hasiči pomocí reflektorů osvětlili místo a jeřábem vyzvedli auto na břeh," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.