Svobodná třicátnice se pod tlakem okolí stane superženou, líčí nový film

  • 0
Maja jako svobodná bezdětná třicátnice nenaplňuje očekávání okolí, když netouží po závratné kariéře ani založení rodiny. To je zápletka celovečerního romantického filmu Superžena režisérky Evy Toulové původem z Moravského Krumlova na Znojemsku.

„Bojuje s každodenními tlaky, dokud jednoho dne přece jen nepodlehne a nerozhodne se být perfektní ‚superženou‘ ve všech ohledech tak, jak po ní okolí žádá,“ představuje snímek, který se v kinech objeví na konci února, třiatřicetiletá režisérka. Ta si ve filmu tentokrát také zahrála.

Samotné natáčení zabralo štábu přes dva roky kvůli zachycení veškerých ročních období. Zároveň se diváci mohou těšit i na rozmanité lokace téměř ze všech koutů republiky. Točilo se například na Dolní Moravě, v Praze, Červeném Kostelci, Štramberku, Mladé Boleslavi, a dokonce se část snímku tvořila také pod vodou.

„Ve filmu se objevuje velké množství podvodních scén. Přestože to bylo náročné, rozhodli jsme se nepoužívat greenscreen ani jiné triky a záběry natočit ve skutečné vodě v osmimetrové potápěčské jámě, aby měli diváci co nejautentičtější zážitek,“ přibližuje producent filmu Pavel Mědílek.

Toulová musela absolvovat zkušební podvodní trénink. „Nejtěžší pro mě bylo udržet pod vodou stabilitu, abych nestoupala, neklesala a ještě si udržela výraz, než mi dojde dech. Taky jsem se často zamotávala do šatů, které byly dvakrát delší než já sama,“ líčí s tím, že úsilí rozhodně stálo za to a jde o vizuálně nejkrásnější záběry filmu.

Partnerem se jí před kamerou stal oblíbený herec Matouš Ruml. Hned v prvním obraze je čekala scéna polibku, zažili ale i zásnuby. „Byl to perfektní den. Stihla jsem se zasnoubit, obléct svatební šaty a pak se i rozejít. Když už se mi tyhle věci nedějí v reálu, je skvělé si to vyzkoušet aspoň před kamerou,“ vzpomíná se smíchem na natáčení ze života současných třicátníků Toulová, pro kterou jde už o čtvrtý celovečerní film.

Další postavy ztvárňují Natálie Grossová, Igor Bareš, Jitka Sedláčková, Olga Lounová nebo Adéla Elbel.