ilustrační snímek | foto: MF DNES

Propocené batole v zimní bundě plakalo v autě, vytáhla ho strážnice

  • 21
Plačící opocené dítě připoutané na zadním sedadle auta zneklidnilo odpoledne kolemjdoucí v brněnských Židenicích. Dvouletou holčičku nakonec z vozu vytáhli přivolaní strážníci. Matka jim sdělila, že si potřebovala něco vyřídit.

Holčička podle svědků seděla sama v autě na přímém slunci víc než dvacet minut. Strážníci k bílé toyotě zaparkované na ulici v Židenicích dorazili kolem půl druhé odpoledne.

„Strážnice si všimla, že je holčička oblečená v zimní bundě a na čele jí vyskakují krůpěje potu. Protože se bála o zdraví dítěte, pootevřeným okénkem otevřela dveře, holčičku vyndala z autosedačky a vzala ji do náruče,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Dvouleté děvčátko se po rozepnutí bundy po chvíli uklidnilo, takže nebylo nutné volat záchranáře.

Strážníci mezitím přes operační středisko sehnali matku bydlící nedaleko odstaveného auta. Když dorazila na místo, cizím jazykem strážníkům vysvětlila, že potřebovala odběhnout si něco vyřídit.

Pro čtyřiatřicetiletou ženu tím ale případ nekončí, dále se jím bude zabývat odbor sociálně právní ochrany dětí.

Podobnou událost zaznamenali brněnští strážníci loni v květnu, kdy museli rozbít okno auta, v němž kvůli vedru kolabovala tříletá holčička. Její rodiče v tu chvíli nakupovali.

Loni v květnu museli strážníci kvůli kolabující holčičce rozbít okno vozu