Ženu přepadl v Brně dětský gang, strážníci osm výrostků pochytali

  • 204
Skupina osmi výrostků, mezi nimiž byly především děti mladší patnácti let, přepadla a oloupila v noci na sobotu mladou ženu na zastávce v brněnských Pisárkách. Dlouho ale nikdo z nich neunikal. Strážníci všechny po krátké chvíli dostihli.

Městskou policii zavolal svědek, který si všiml třicetileté ženy ležící na zemi a zahlédl skupinu utíkajících mladíků, respektive tři chlapce a pět dívek.

„Obojí si dal bleskově do souvislosti a strážníkům upřesnil popis podezřelých,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Jedna hlídka vyrazila poskytnout pomoc otřesené ženě. Po napadení postrádala kromě kabelky i mobil. Další strážníci začali po skupince útočníků okamžitě pátrat.

„Na dopadení osmi podezřelých stačilo strážníkům asi deset minut,“ sdělil Šoba. Doplnil, že výrostci měli věci patřící ženě stále u sebe. Strážníci následně zavolali státní policisty, kteří si případ převzali.

Bližší informace ani záběry z případu strážníci neposkytli, protože mezi zadrženými byly převážně děti. „Jeden byl šestnáctiletý, další děti byly mladší patnácti let,“ dodal Šoba.

Policisté pátrají po lupiči z Žebětína

Loupežné přepadení vyšetřují od konce ledna také policisté v brněnském Žebětíně.  Tam si mladý lupič při nástupu do nočního autobusu na Mendlově náměstí vyhlédl sedmapadesátiletou ženu. Při vystupování počkal, až vůz odjede, a pak zaútočil.

„Ženě pod pohrůžkou bodnutí nožem sebral kabelku a dal se na útěk. Vyděšená žena sice křičela o pomoc, na ulici však v nočních hodinách nikdo nebyl,“ doplnil policejní mluvčí David Chaloupka. Lupič si tak odnesl věci a peníze v hodnotě 18 tisíc korun.

Od té doby policisté po lupiči stále marně pátrají. Teď žádají o pomoc i veřejnost. Zveřejnili proto záběry z kamer.

„Podezřelý je asi 175 centimetrů vysoký, hubené postavy. Na záběrech je patrné, že má křivé nohy, tzv. do X. Pokud muže poznáváte, dejte nám to vědět na lince 158,“ dodal Chaloupka.