Muž vlekl ženu za šálu, hlavou jí mlátil o zem. Natočily ho kamery

  • 18
Mladý muž v noci na středu brutálně zaútočil na svou známou. Ta se v podchodu pod hlavním nádražím v Brně jen zmítala na zemi, zatímco ji násilník vlekl a bil. Díky kamerám vše viděli strážníci, kteří okamžitě spěchali ženě na pomoc.

Konfliktu si strážníci všimli na kamerách, když se čtyřicátnice a třiadvacetiletý útočník nacházeli poblíž schodiště do podchodu. Nejpozději tam začalo jeho brutální napadení.

„Během zápolení jí kolem krku omotal šálu a silně za ni tahal,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Se vzpouzející se ženou také několikrát udeřil o zem, zejména s její hlavou, jak je vidět na zveřejněných záběrech. Městská policie byla na místě během několika desítek sekund. V dalším útoku tak strážníci mladého muže zastavili.

Oba aktéři nechtěli incident vysvětlit. Žena se dokonce snažila agresora krýt navzdory tomu, co před pár okamžiky zažila. „Strážníky přesvědčovala, že jen upadla ze schodů,“ doplnil Ghanem s tím, že jakoukoliv zdravotnickou pomoc opakovaně odmítla.

Muž se naopak z místa snažil utéct, a tak mu strážníci nasadili pouta a jako podezřelého z trestného činu jej předali republikovým policistům.