Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Brno-střed si uřízlo ostudu v soutěži webových stránek

  • 6
Webové stránky Brna-střed naprosto propadly v hodnocení internetových stránek jednotlivých samospráv. V žebříčku takzvané Infoligy, kterou sestavuje organizace Otevřená společnost, se umístilo až na 113. místě ze 147 účastníků.

Hodnotitelům se především nelíbilo, že úředníci Brna-střed zveřejňují zápisy jednání rady a zastupitelstva pouze ve formátu pdf. Chyběly termíny jednání, jejich program a podklady.

"Nenašli jsme jednací řád zastupitelstva ani rady nebo záměr rozvoje městské části. Jsou to při tom strategické dokumenty," uvedli představitelé Otevřené společnosti v hodnocení.

Otevřená společnost navíc upozornila i na porušení vyhlášky. Na webu Brna-střed je pouze aktuální rozpočet. Vyhláška však ukládá zveřejnit alespoň dva poslední rozpočty. Na stránkách chybí také jakákoliv zmínka o veřejných zakázkách.

Za chatrný obsah internetových stránek obdržela městská část Brno-střed necelých 15 bodů. Web brněnského magistrátu byl osmý s téměř 41 body, vítězem se stal kraj Vysočina. Jejich internetová prezentace získala 64 bodů.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit