Odjezd návštěvníků brněnského Masarykova okruhu komplikuje nehoda auta a...

Odjezd návštěvníků brněnského Masarykova okruhu komplikuje nehoda auta a motorky (4. 8. 2019). | foto: Policie ČR

Ze závodů v Brně odjelo přes 11 tisíc aut, doprava na D1 je zase plynulá

  • 110
Doprava, která v okolí Brna zhoustla po skončení Velké ceny motocyklů, se podle policistů již stabilizovala a dopravní tepny jsou bez problémů průjezdné. Provoz odpoledne komplikovala nehoda auta a motorky, která zablokovala objízdnou trasu. Na té hlavní se pak vytvořila několikakilometrová kolona.

„Rozjezd pomalu končí. Situace se postupně stabilizuje i na západním přivaděči, kde je kvůli rekonstrukci omezené napojení na dálnici,“ uvedli policisté na Twitteru.

Od Masarykova okruhu odjelo podle policistů více než 11 tisíc osobních vozidel, 2 a půl tisíce motocyklů, 47 autobusů a 251 karavanů.

Před exitem 190 se na D1 krátce po konci akce vytvořila několikakilometrová kolona pomalu jedoucích vozidel. Objízdnou trasu po silnici II/602 zablokovala nehoda osobního auta a motocyklu, takže si lidé, kteří Masarykův okruh opouštěli, nepomohli ani tam.

Jinak byl provoz na D1 plynulý a kolony se vytvářely jen nárazově. Na dopravní zácpu upozornil odpoledne server dopravniinfo.cz například mezi 40. a 27. kilometrem ve směru na Prahu.

První návštěvníci začali podle policejního mluvčího Pavla Švába spěchat domů už po 15. hodině. „Tak jako v sobotu máme připravené komunikace na maximální kapacitu rozjezdu,“ uvedl mluvčí.

Část lidí přijížděla k Masarykovu okruhu předem už ve čtvrtek. V pátek se na okruhu uskutečnily tréninky, v sobotu i kvalifikace a dnes byl hlavní závodní den. Na akci dohlížely stovky policistů a strážníků.

,