Diskuze

Osamělé seniory ohlídá chytré tlačítko, zájem o něj ale vázne

Osaměle žijícím důchodcům usnadňují pobývání doma moderní technologie, díky nimž si v případě nutnosti okamžitě přivolají pomoc. Jejich využití však zatím není v Jihomoravském kraji příliš rozšířené.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Po té, co se mě otec skoro utopil ve vaně, když uklouzl, jsem ho přesvědčil na Chytrou péči. Má na krku medailonek a je to vlastně mobil s SOS tlačítkem, dá se na to dovolat, dispečink to monitiruje a umožňuje jim to i odposlech v případě nějaké nouze. Táta se chvilku škubal, ale už si zvykl a dispečerky jsou fajn a těší se na pokec s nima. Stojí to na měsíc jako oběd v hospodě a i když je táta v sousedním domku, tak mám klidnější spaní, protože přes dvě zdi se nedovolá.

Mohl bych udělat výčet funkcí a služeb, ale to si může najít každý sám. Kdo má staršího člověka mimo byt, tomu se to hodí a těm samotným tuplem.

Funguje to na všechny operátory, takže i v Horní, Dolní s mizerným signálem jako u nás.

3 0
možnosti

Nj, někdy to bojkotují i sami senioři. Babi si ho prostě rát odmítala i přes několikerou zkušenost, kdy upadla a nemohla vstát... Poslední pád ji dostal do nemocnice. Tak uvidíme, jestli bude po propuštění ochotnější tlačítko nosit, ale moc tomu nevěřím...

1 0
možnosti
RV

Záleží taky na službě. U nás občas rovnou zavolají a pokecají s tátou, připomenou, že už by to měl nabýt a když se to dlouho nehejbe, tak zase volají a zjišťují proč. Ale ze začátku se taťka taky škubal, ale nakonec to přijal a nyní se těší na pokec s operátorkou. Já se s ním vidím denně, ale jako každej uhoněněnej zaměstnanec nemám tolik času, kolik bych si na něj přál. Doháním to občas o víkendu.

0 0
možnosti
MS

A vy ho celou dobu programu, (filmu) držíte v ruce když sedíte v křesle?

0 0
možnosti
MS

Znal jsem jednoho seniora, který měl dálkové ovládání od televize položené na televizi a při potřebě přepnout program, třeba, vstal, šel k televizi, vzal dálkové, přepnul, dálkové dal na televizi a spokojen se vrátil uvelebit do křesla. Ten by to tlačítko měl vedle ovladače.

0 0
možnosti