(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Josef Gabzdyl, iDNES.cz

Muž si vymyslel únos, aby mohl být chvíli sám bez žárlivé partnerky

  • 53
Dvaapadesátiletý muž z Klatovska si vymyslel únos. Ráno odešel do práce a už se nevrátil. Na mobil, který nechal doma, zaslal podivnou SMS jako únosce. Když ho policisté našli, vysvětlil jim, že si chtěl zařídit nějaké věci a být chvíli sám bez žárlivé přítelkyně.

Sedmačtyřicetiletá žena se na policisty obrátila koncem března. Měla podezření, že se její partner stal obětí únosců.

„Ráno odešel do práce a nevrátil se domů. Do zaměstnání ale nedošel, stejně jako další den, a nevrátil se ani k přítelkyni. Navíc mu druhý den přišla na mobil, který nechal doma, podivná zpráva: Jestli chcete přítele nazpátek, nevolejte policii,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policie ihned zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu omezování osobní svobody a po pohřešovaném dvaapadesátiletém muži vyhlásila celostátní pátrání.

Policisté nakonec muže našli v Klatovech, tvrdil jim, že ho přepadli tři násilníci. To ale nebyla pravda, protože na těle neměl žádná viditelná poranění.

Už když s ním policisté sepisovali jeho výpověď, vyšly najevo nesrovnalosti a muž přiznal, jak to bylo doopravdy.

„Vymyslel si únos, protože si potřeboval zařídit nějaké věci sám bez přítelkyně, která je hrozně žárlivá, a chtěl čas sám pro sebe. Přiznal se také, že si výhružnou SMS na mobil poslal sám,“ dodala mluvčí.

Případ kriminalisté odložili, protože vyšlo najevo, že se nestal žádný trestný čin.