VIDEO: Rusko vše změní v smrt. Osvoboditelé v ruinách vsi nešetřili nadávkami

  • 91
Ukrajinští vojáci ve čtvrtek ohlásili osvobození vesnice Staromajorske na jihu Ukrajiny. Bouřlivou radost z bojového úspěchu však rychle vystřídal hněv. Ruské síly změnily kdysi normálně fungující vesnici k nepoznání. A ukrajinští vojáci nadávkami nešetřili.

Vojáci prochází osvobozenou vesnicí Staromajorske v Doněcké oblasti, téměř na hranici s tou Záporožskou. Točí u toho video, a svoje emoce rozhodně na uzdě nedrží.

Prudkou radost z bojového úspěchu u nich vystřídal vztek. Vztek na „ruský svět, který promění vše, čeho se dotkne, v lejno, ruiny a smrt.“

Osvobodili jsme vesnici na hlavním tahu jižní protiofenzivy, potvrdil Zelenskyj

Vesnice Staromajorske je nyní bez života, plná rozvalin a suti. Vojáci, kteří video natočili, našli v ruinách po ruském řádění i mrtvého člověka. Spoušť kolem sebe komentují, výsledek ruského řádění označují za zmar.

Osvobození vesnice ve čtvrtek večer ohlásil i prezident Volodymyr Zelenskyj. Staromajorske leží na rozhraní Doněcké a Záporožské oblasti, kde v červnu začala ukrajinská protiofenziva, uvedla ruská redakce BBC. Dodala, že o stažení ruských sil ze vsi dříve informovali někteří ruští váleční reportéři.

Situace na jihoukrajinské frontě (28. července 2023)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video