Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

V gymnáziu zemřelo 17 lidí

Německá policie dnes upřesnila bilanci včerejší tragédie na gymnáziu v Erfurtu. Místo původních 18 obětí uvádí o jednoho mrtvého méně. Včera hlásila 14 zastřelených učitelů, ale ukázalo se, že jej jich 13, a to 12 pedagogů a tajemnice. Kromě vraha, který nakonec obrátil zbraň proti sobě, přišel o život jeden policista a dva studenti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mirek

29. 4. 2002 13:55
Nasilné hry a jejich vliv na naší mírumilovnou společnost
, Pročítám si tak zprávy na idnes a najednou sem spočinul u tohoto článku... Jak tak koukám na příspěvky níže, většinu z vás zaujala ona kritická pasáž, kdy autor článku zmiňuje "že mladík hrál násilné hry a poslouchal agresivní muziku". Jakožto náruživého příznivce počítačových her a to především 3D stříleček mě uvedení této souvislosti opravdu naštvalo... Sám hraji tyto hry denně a opravdu na soě nepozoruji nějaké známky agresivity, či jiného psychopatického chování. Myslím, že onen vyhozený student a vrah měl naprosto jinou motivaci zaíjet, než si procvičit Quake 3 v reálu..:o) Pokud yl vyhozen ze školy a zachoval se jak se zachoval, není určitě nutné zmiňovat jeho záliu v počítačových hrách a alamutit lidi, kteří o nich nic nevědí řečmi o tom jak jsou hry špatné a stojí za veškerým násilím... Nakonec ych rád uvedl úryvek článku z Černé kroniky: Dvaadevadesátiletý důchodce z Přerova v pátek vpodvečer zail kuchyňským nožem svou o sedmnáct let mladší ženu. Důchodce na ni zaútočil, když mu začala vyčítat pití. >>Nehrál tento pán také často násilné počítačové hry? Já osoně o tom pochyuji..:o) Mirek z Lierce
0 0
možnosti

Pcx

29. 4. 2002 14:31
Re: Nasilné hry a jejich vliv na naší mírumilovnou společnost
Pravda, pravda, nedáme Quaka po netu?
0 0
možnosti

Martina

28. 4. 2002 18:37
???
Co kdyz se to bude opakovat,ale u nas?
0 0
možnosti

Jan

28. 4. 2002 13:48
Vinit z toho USA?
Proč? To je náš problém, že jako opice od USA všechno přebíráme. Teď je v módě demonstrovat proti komukoliv a čemukoliv. Nejpozději po prvním roce vysílání TV NOVA jsme se poprvé měli v Praze sejít a nahlas říci panu Železnému o jeho TV svůj názor. Když by to nepomohlo, tak podruhé nejen proti Železnému a jeho Nově, ale proti všem projevům propagace násilí důrazně vystoupit. Zdá se to někomu nepřiměřené? Nuže počkejme si do prvního masakru v ČR, je to otázka jen času, uvidíme pak jaká realita bude drsnější.
0 0
možnosti

Jan

28. 4. 2002 13:35
Mudrlantským úvahám zdar!
Jestli jsou či nejsou filmy a hry popudem lidí k násilí? Určitě jsou nákazou nebo návodem. Mohli by to potvrdit vyšetřovatelé bestiální vraždy tříletého kluka tuším v Glasgowě dvěma nezletilci. Odvedli ho z obch.domu, pak mu nalili do očí nějakou barvu a nakonec ho umlátili. Přesně podle scénáře filmu, který viděli těsně předtím na videu. Nedávno oba se změněnou identitou propustili. Jalovému filosofování a mudrlantským úvahám zdar.
0 0
možnosti

Feyd

28. 4. 2002 15:48
Re: Mudrlantským úvahám zdar!
Nazdar :) Když necháš dítě 10 hodin denně s akční hrou nebo filmy, ztratí kontakt s realitou. Když ho "přinutíš" dělat i jiné věci, nikolivěk. Ergo kramflek je to o výchově, o rodičích.
0 0
možnosti

Honza

28. 4. 2002 12:12
Hysterie nemeckeho parlamentu
home.netscape.com Poll: Can stricter gun control laws stem school violence? Yes: 29% 36825 votes No: 71% 90391 votes 127216 votes total Americani to dobre vedi (125000 povazuju za vic nez reprezentativni vzorek), ja taky, a co vy ?
0 0
možnosti

kvik

27. 4. 2002 23:58
Cesky zacatek
Prvni masovy vrah v nemecke skole byl cesky asylant. V 1983 postrilel myslim ze sest deti a pak spachal bilancni sebevrazdu. V Nemecku vystudoval psychologii a potom zjistil ze stejne nema nadeji dostat praci ve svem oboru. Zivoril z podpory v socialnim hotelu, komunalni sprcha a toaleta. Kdyz si tento psycholog uvedomil bezvychodnost sve situace pomstil se spolecnosti, ktera ho neprijala, vrazdou na detech. 
0 0
možnosti

Karel

27. 4. 2002 15:52
Děti dnes už žijou život dospělého člověka, bez rodičů.
Souhlasím, že film, TV a Games nejsou tím, co žene lidi k násilí. Je to jen výchovou, výchovou rodičů, kteří dnes nemají na děti čas. Děti dnes pomalu už žijou život dospělého člověka a to je ten důvod, z kterého pramení násilné chování. Bohužel si s tím neumějí poradit. Bohužel znám i dospěláky, kteří si sami se sebou neumějí taky poradit.
0 0
možnosti

Vladimír

27. 4. 2002 18:00
Re: Děti dnes už žijou život dospělého člověka, bez rodičů.
Cha, teprve ve 20. století (a navíc jenom v severní Americe a Evropě) mohla většina  děti začít žít "dětský život". Dřív a jinde museli (musí) být dospělí od chvíle, kdy jsou schopni pracovat.
0 0
možnosti

luckEr

27. 4. 2002 15:10
musim unzat
Musim uznat,ze nektery ldi sou fakt posahany...precet sem si par prvnich postu a je tam samy "to je kvuli AMERICKEJM hram..AMERICKEJM filmum...AMERICANUM..." bla bla bla....to ze je nekdo dement a jednoduse si dneska sezene v evrope zbranr a postrili pulku skoly...to se mi nezda,ze za tohle muze amerika.Mimochodem,to nasili neni jen v AMERICKEJCH filmech a hrach,co ja vim,tak nasili je uplne vsude.
0 0
možnosti

Martin

27. 4. 2002 15:22
Re: musim unzat
Zcela spravne! U nas bohuzel nedostupna indicka kinematografie (nejvetsi na svete, toci rocne 2x vice filmu nez USA) ma jednoduche schema - typicky indicky film obsahuje nasledujici> Dva se maji radi, nekdo jim nepreje, On je vsechny pobije a pak spolu zpivaji milostnou pisen. Vrazda a boj v kazdem snimku. Podobne jsou na tom Cina a Latinska Amerika. Kdyby se americka produkce na nase obrazovky nedostala a misto ni bychom koukali na udajne "nezavadna" dilka z produkce rozvojovych zemi, byli bychom prekvapeni, kolik nasili se v nich objevuje. A drive? Uz v nemem filmu se vrazdilo o 106! Co treba dnes jiz klasicka "Intolerance"? Nebo zakazeme vsechny filmy, kde se objevi mrtvola? Sbohem, Sherlocku Holmesi!!
0 0
možnosti

Martin

27. 4. 2002 15:00
Obvinovat "dobu" a "spolecnost" je blbost
Prameni to predevsim ze zcela pokriveneho pohledu na dejiny i na soucasnost. Kazdy se samozvanych moralistu by si mel nejprve prostudovat nejake historicke prameny, treba z dnes stale popularnejsiho oboru "Dejiny vsedniho dne". Pro koho historie neni, muze se ponorit do cetby klasiku - Victor Hugo, Dostojevskij, Tolstoj, ale i Rais a Capek-Chod - vzdyt to jsou same pribehy o nenavisti a zrade mezi lidmi, mohdy mnohem tragictejsi, nez ty ktere zname ze soucasnosti, protoze "spolecnost" tehdy fungovala silne oddelene a jednotlive socialni vrstvy byly temer dokonale neprostupne. Myslet si, ze pred 100 lety se zilo idealne a lide se meli radi je nesmysl. Kdo odsuzuje Euro-americkou konzumni spolecnost a obvinuje ji z premiry nasili, mel by se seznamit s realitou v rozvojovych zemich - vas odpor k nasi zapadni kulture by vzal za sve behem par dnu. Tady vas mozna ohrozuje jednotlivy silenec s pistoli, ale par set kilometru vychodne ci jizne od nasich hranic ma zbran kazdy druhy a cena lidskeho zivota je tam zcela "trzni" - zabiji vas, pokud se jim to vyplati. Ucat k lidskemu zivotu je v Evrope tisickrat vyssi, nez kdekoliv na svete. Vzpamatujte se, prosim! Styska se vam po necem, co nikdy nebylo.
0 0
možnosti

Denis

27. 4. 2002 14:52
Odpovednost rodicu...
Odpovednost za vychovu svych deti maji predevsim a na prvnim miste rodice. Nema tedy prilis smysl kritizovat spolecnost ale konkretni, odpovedne lidi. Je potreba se zamerit na rodinu a to v tom dobrem (podpora) i zlem (kritika). Pri takovemto cinu je na miste dopodrobna prozkoumat, za jakych podminek pachatel vyrustal, podrobit vyslechum a psychologickym testum rodice a sourozence. Vse verejne. Kvuli prevenci, pouceni i spravedlive hanbe.
P.S. Jsem otec 3 deti.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...