Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Mentální stav Bidena a Trumpa? Vědci varují před gaučovou gerontologií

Série kuriózních výroků a zpráva zvláštního vyšetřovatele minulý týden ve Spojených státech znovu rozvířily debaty o kondici 81letého prezidenta Joea Bidena i o čtyři roky mladšího exprezidenta Donalda Trumpa. Gerontologové ale varují před vyvozováním závěrů o duševním zdraví pravděpodobných prezidentských kandidátů na základě jejich přeřeků, napsala agentura Reuters.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Donald Trump trollil Joea Bidena bizarní reklamou, v níž označil Bílý dům za "domov pro seniory", kde se "obyvatelé cítí jako prezidenti".

https://youtu.be/BMWN0lEEpJs?si=8vrFnuSb9ZqdpCu7

1 0
možnosti
SW

A Dondovi je kolik, pane? Davno by byl v duchodu a nekde vital lidi ve Walmartu, kdyby byl bezny obcan. V dobe voleb mu bude 78. Takze? Domov duchodcu tak i tak. Senil se navic nestydi lhat, proc se plete, pry schvalne, ale neokeca to.

0 0
možnosti
Foto

To sa naozaj v celych USA nenajde mlady energicky chlap ci zena,patricne vzdelani so svetovym rozhladom mudrostou a schopnostou viest svetovu velmoc? Ti dvaja su len neschopní,sebestredni, hlúpi a neschopní páprdovia sediaci hrobarovi na lopate,nevediac rozoznat dobro a zlo a majúc problémy sami so sebou..Tak uspesny narod rozhoduje vo volbach podla filmu Blbí a blbši..😏

0 0
možnosti
JK

J54a64n 31K21u53l79í98s85e14k

15. 2. 2024 19:36

Donalda Trumpa bych do problému s Bidenem netahal. To je úplně jiné téma.

Co se týče kandidatury za Demokratickou stranu, jiná alternativa než Biden neexistuje, protože to není on, kdo je u moci. Biden je pouhá loutka těch v pozadí a takovou loutku hned tak nenajdete.

Vedení Demokratické strany totiž usoudilo, že z jistých důvodů má příští volby v kapse a je úplně jedno, jaké Biden blekotá nesmysly při jeho několikaminutových vystoupeních.

Problém akorát bude najít jinou loutku, protože Kamala není rozhodně tak snadno ovladatelná a zároveň je totálně dutá, což je obrovský problém.

Ale jak vidno, vedení Demokratické strany vsadilo tuto kartu a zcela evidentně doufá, že loutka Biden přežije alespoň do voleb. A pak se bude řešit, co dělat s Kamalou...

1 0
možnosti
JP

Joe Biden byl na internetu pranýřován poté, co se na tiskovou konferenci dostavil s hodinovým zpožděním a prohlásil, že nebude odpovídat na žádné otázky.

Biden využil příležitosti a během tiskové konference oznámil, že Senát schválil balíček pomoci ve výši 95,34 miliardy dolarů pro Ukrajinu, Izrael a Tchaj-wan.

Jednaosmdesátiletý prezident působil rozzlobeně a zmateně, když kritizoval Republikánskou stranu a třikrát zopakoval: "Historie se dívá,".

Biden svou tiskovou konferenci zakončil prohlášením, že bude odpovídat na otázky později, přestože na začátku konference tvrdil, že také ne, a poté se vytratil.

Odsuzující zpráva zvláštního právního zástupce Roberta Hura o duševní ostrosti Joea Bidena, která naznačovala, že Biden má "snížené schopnosti", vedla ke kontrole prezidenta.

Prezident Biden se pokusil potlačit obavy ze svých snížených duševních schopností tiskovou konferencí, ale situaci jen zhoršil tím, že se vůči novinářům choval agresivně.

Během úterní tiskové konference v Bílém domě tisková mluvčí Karine Jean-Pierreová prozradila: "Byl to prezidentův nápad." V úterý se Biden na tiskové konferenci v Bílém domě objevil.

"Věří, že udělal správnou věc. Domníváme se, že bylo důležité, aby to americký lid slyšel přímo od prezidenta, a to rázným způsobem," řekla.

https://youtu.be/s2PHzMCJb0M?si=dqGGLVB8bM27qtVW

1 1
možnosti
JP

Co nechápu není to, že oba touží po moci, ale že jim to vůbec umožní jejich okolí. Oba jsou naprosto ukázkový příklady lidí, kteří už se o sebe nejsou schopní ani postarat, tak jak se kloudně mohou starat o stát, natož pak celé spojené státy. Za světovou nestabilitu nemůže jen Putin, ale i tito dva pánové.

0 1
možnosti
IS

Nepochybuji o tom, že se Trump o sebe neumí postarat avšak silně pochybuji o tom, že se o sebe umí postarat Biden.

3 1
možnosti
SW

V ankete chybi moznost ANI JEDEN. Jsou oba stari, jejich mysl je unavena, jejich telo tez. Na nejnarocnejsi praci presidenta USA by mel byt nekdo mladsi a stredniho proudu, ne extrem doleva ci doprava. Coz je samozrejme jen zbozne prani.

1 0
možnosti
MB

Na Trumpovu demenci už psychologové upozorňovali během období, kdy byl prezidentem a i před ním. Od té doby se to zhoršilo. Nedávný Trumpův blábolivý projev v New Hampshire vyvolává obavy nejen z jeho demence, ale i o jeho duševní stav, který zanechal analytiky a komentátory v rozpacích, zejména kvůli části, v níž hovořil o "babičkách" způsobem, který mnozí považovali za matoucí a svědčící o nevyzpytatelném chování. V rozsáhlém a naprosto nesouvislém projevu Trump odbočil k bizarnímu vyprávění zahrnujícímu odchod jeho tchyně a koncept de-bankovnictví. Dotyčná část Trumpova projevu náhle přešla od diskuse o různých politických tématech k metafoře o bývalém předsedovi GOP Paulu Ryanovi, který "srážel babičky" z útesů, a poté se odklonila k úmrtí jeho tchyně. Prudký přechod a nevyzpytatelnost Trumpova pomateného vyprávění vyvolaly mezi politickými komentátory pozdvižení, kteří jeho vystoupení dávali do kontrastu s kritikou vznášenou na adresu prezidentova věku a mentální způsobilosti Joea Bidena.

4 6
možnosti
IS

Na Bidenovu demenci už upozorňovali před volbami v roce 2020, byla hlavním důvodem, proč pod rouškou covidu byl držen ve sklepě. Ze stovky účastníků na shromážděních bylo obvykle 40 žurnalistů. Nikdo neměl zájem poslouchat jeho nesmyslné a nikam nevedoucí řeči, ale byl covid, tak se to dobře dalo skrýt.

Proč, když byl Trump na tom tak údajně špatně, neodmítl kognitivní test? Že byl test super jednoduchý? Když je to tedy pravda, proč Bidenův lékař neprovedl test ani loni a nebude ho dělat ani letos? Velmi rychle by se vyvrátily pochyby o jeho mentálním zdraví. Fakt, že chodí dřevěně známe ze zkušeností s našimi rodiči, každý starší má problémy s páteří či klouby, na to nepotřebujeme hodnocení odborníka. Avšak fakt, že Biden obvykle zapomíná na výšku dveří v helikoptéře a pravidelně se mlátí do hlavy už svědčí o něčem jiném.

Z Trumpových projevů už od poloviny roku 2015 je zřejmé, že se snaží obsáhnout široké spektrum témat, proto často přeskakuje z jednoho na druhé, odklání se od toho co vidí na teleprompteru, odbíhá k detailům, které nemají momentální souvislost, v zápětí se vrací a dokončuje myšlenku. Je to prostě jeho styl, nikoliv známka jeho kongnitivních schopností. Pokud se někdo snaží z toho vytěžit indikátor čehokoliv jiného než jeho klasický způsob vyjadřování, jako například psychiatři, kteří se snažili Trumpa analyzovat z rychlíku pak se tím dopustili spekulace zvané "Goldwater rule", která by měla být známa každému rozšiřujícímu lži o Trumpovi.

Psychiatrists warned to 'stop analysing trump' because they risk breaching their own code of ethics.

It is unethical for a psychiatrist to offer a professional opinion unless he or she has conducted an examination and has been granted proper authorization for such a statement.”

Je naprosto neetické od psychoanalistů nabízet profesionální názor, pokud neprovedli vyšetření a nebylo jim dáno svolení k takovémuto prohlášení. V opačném případě, kdy veřejně nabízejí své hodnocení porušují etický kodex.

3 2
možnosti
AF

22. dodatok americkej ústavy zaviedol limit 2 funkčných období.

Teraz by bolo treba prijať v poradí 28. dodatok, ktorý by zaviedol limit max. 70 rokov.

Nejedná sa len o Bidena, nominálny líder republikánov v senáte Mitch McConnel (81) je na tom ešte oveľa horšie.

3 0
možnosti
SW

Ja bych dala 65 nebo klidne i 60. Dejme tomu, ze je zvolen v 60, ma dve obdobi, takze skonci v 68. Je to narocna prace, vyzaduje hodne soustredeni a malo spanku atd.

0 0
možnosti
JM

Levicový plátek iDnes do tohoto problému zamotal i Trumpa, přestože se jedná o senilitu prezidenta Bidena. Co řekne je lež, neorientuje se v neznámém prostředí, plete si egyptského prezidenta s mexickým, mluví o hranici mezi Gázou a Mexikem atd. Je to utrpení.

5 1
možnosti
SW

Protoze Trump blaboli z cesty tez, buuu buuu, prejmenuji nam Pennsylvanii.

Jo, Biden se sekl s jmenem presidenta, ale jinak mluvil zcela k tematu. Laskave si to poslechnete.

2 4
možnosti
MB

Volici nebudou stat pred rozhodovanim kdo z tech dvou stariku je dementnejsi, ale koho z tech dvou zvolit.

2 2
možnosti
JK

J45a70n 92K60u58l96í53s97e23k

14. 2. 2024 20:48

Mílo, hlas pro Joe Bidena není hlas pro něj, ale pro jeho tým poradců, o nichž nikdo nic neví.

Pamatuješ na velikonočního králíka v roce 2021? https://www.youtube.com/watch?v=VrZOXmR2cy0

A tohle bylo skoro před třemi lety. Poradkyně, která měla masku králíka, je už pryč a místo ní je nyní někdo jiný.

Kdo to je? A co se týče role vrchního velitele ozbrojených sil, to je dnes jako kdo? Joe Biden to tedy rozhodně není. A kdo vede zahraniční politiku? Ne, Joe Biden rozhodně ne.

Kdo tedy dnes vládne jediné světové velmoci? Ptám se už jistou dobu a nejenom já...

3 2
možnosti
IS

Ronny Jackson, který byl dvorním lékařem presidentů Obamy a Trumpa v Bílém Domě (2013 - 2018) se před několika dny vyjádřil, že od počátku Bidenovy kandidatury upozorňuje na Bidenovu kognitivní nechopnost být presidentem a velitelem obranných sil. Jeho stav se v porovnání v době kdy byl VP zoufale zhoršil. Řekl doslova, že po dobu 8 let ho měl možnost pozorovat každý den a nyní vidí opravdu drastický rozdíl mezi mužem , kterým byl tenkrát a je nyní. Vraťte se k video záznamům kdy byl VP a porovnejte je se současnými. To není ta stejná osoba. Má velmi vážné problémy, říkám už to dlouho,

"I've been saying since he was candidate Joe Biden that this man is not cognitively fit to be our president, our commander in chief and our head of state. I've been saying that over and over.

"I watched the man every day, you know, in and around the West Wing for eight years when he was vice president. There's a drastic, drastic difference between then and now."

"Go back and look at the videos from whenever he was first vice president and compare them to now. It's not even the same person," Jackson added. "He's got some serious issues. I've been saying that for a long time.

Navíc Bílý Dům potvrdil, že Biden se nepodrobí kognitivnímu testu během jeho výroční zdravotní prohlídky. Jeho současný lékař nepovažuje tento test za nutný.

President Biden will not take a cognitive test as part of his upcoming physical exam, the White House confirmed Monday. White House press secretary Karine Jean-Pierre stated that Biden's physician, Dr. Kevin O'Connor, does not believe a cognitive test is necessary.

6 0
možnosti
SW

Dvorni lekar krale Donalda I.? Simvas...hlavne ze Trump je 100% mental. Ano, v britske anglictine to vystihl, je to totalni mentolka.

2 4
možnosti
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Firmy už nechtějí brát brigádníky. Kvůli změnám v zákonech se to nevyplácí

3. června 2024

Premium Počet firem, které hledají brigádníky na sezonní práce nebo na záskok za zaměstnance na dovolené,...

V debatách se mi daří, říká Nerudová a hájí migrační pakt: Solidarita je základ

3. června 2024

Za minimum považujeme čtyři mandáty. Takové ambice představila ekonomka a neúspěšná kandidátka na...

ANALÝZA: Prokličkuje se Izrael k mírové dohodě? Ukáže se, kdo to myslí vážně

3. června 2024

Premium (Od spolupracovnice MF ­DNES v Izraeli) Válka trvající osm měsíců vyvolává napětí jak uvnitř izraelské společnosti, tak na mezinárodní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...