Diskuze

Lži proti správnému úsudku a boj o šest miliard. Začal proces s Trumpem

Bývalý americký prezident Donald Trump strávil několik hodin v soudní síni v New Yorku, kde se naplno rozběhl občanskoprávní spor ohledně majetkových prohlášení jeho rodinné firmy. Úvodní řeči přišly poté, co už soudce ve věci žaloby newyorské vlády rozhodl, že Trump a jeho firma podváděli finanční instituce zveličováním svých majetků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Korupce je zneužití postavení nebo funkce v politice, veřejné správě a hospodářství k osobnímu prospěchu.

Nechápu, když Trump o někom prohlásí, že je zkorumpovaný, tedy podplacený aby něco vykonal, tedy dopouští se trestného činu, proč jej dotyční nezažalují?

Ve státě, kde druhého můžete beztrestně nařknout z kriminálního jednání, skončí demokracie i svoboda.

2 0
možnosti
JK

J73a79n 45K75u63l45í39s47e66k

3. 10. 2023 19:22

Cože? Nařknout zkorumpovaného prezidenta a jeho vládu je trestný čin? Zvláště když ta zkorumpovanost je naprosto jasná a je pro ni mnoho důkazů.

Podle vás jsou tedy elity ve vládě nedotknutelné?

Aha, vy jste ještě zvyklý pořádkům za předlistopadového režimu v ČSSR, tomu se dá tedy rozumět.

Vězte ale, že takhle zkorumpovaného prezidenta včetně jeho rodiny a administrativy historie země nepamatuje...

0 1
možnosti
JS

Čas se krátí, volební preference Trumpa naopak stoupají. Není lepší kampaně než za státní peníze.

0 3
možnosti
RV

Když ho neporazíme ve volbách, tak to zkusíme s armádou právníků.

Nějak se tato vyšší forma demokracie šíří z Ameriky i k nám.

4 3
možnosti

Trump je grázl co lže a podvádí kudy chodí. Normální člověk by seděl pětkrát po sobě.

2 2
možnosti
IS

Už jen to, že soudce Engoron zmínil hodnotu Trumpova sídla Mar-a Lago na Floridě ve výši 18 milionů USD, doslova šokovalo realitní makléře, jelikož skutečná cena se podle odhadu pohybuje kolem 300 milionů USD.

One prominent Palm Beach real estate broker, speaking on the condition of anonymity, told The Post, “It’s utterly delusional to think that property is only worth $18 million.” The insider added, “If that property were on the market today, I would list it at around $300 million, minimum ... at least.

It is also important to note that Trump got a deal on Mar-a-Lago nearly 40 years ago. At the time the historical estate was listed at $20 million.

https://nypost.com/2023/09/27/donald-trumps-mar-a-lago-worth-at-least-300m-sources/

Takže pokud se odhadovaly další Trumpovy reality, není divu že vidíme velmi zkreslený obraz. Navíc jsem četla podrobný článek jak jeho účetní předkládali bankám a pojišťovnám podklady, které byly dvakrát kontrolované proti skutečným odhadům a v té době nevzešly žádné nesrovnalosti. Prodávala jsem v USA 3 svoje domy a kupovala 3 v jiných státech a ve všech případech byly směrodatné odhady bank. Minulý rok nás navštívil odhadce z naší pojišťovny, což bylo překvapující, jelikož dům máme už 14 let vyplacený, ale odhadce se přišel přesvědčit, zda jsme dům nenadhodnotili pro pojišťovnu. Samozřejmě vše bylo správné, ale to bylo poprvé, kdy pojišťovna něco zjištovala. Takže podhodnotit či nadhodnotit jaksi nepřichází v úvahu, zvláště když si někdo bere proti nemovitosti půjčku. Proto celá kauza je jen způsob, jak dostat Trumpa za každou cenu.

4 5
možnosti
JB

J38a42n 79B55a72r28t20o98ň

3. 10. 2023 8:35

Jenomže problém je v tom, že jde o politický proces a u nás jen málo lidí ví jak to v USA při uzavírání úvěrů proti hodnotám majetku chodí, takže pro ty, kteří Trumpa nenávidí jasná zpráva a pro ty, co něco tuší a demokratické straně je to také jasná zpráva.

1 1
možnosti
FE

Už zanedlouho bude Trump opět prezident. Potom tahle honba na něho skončí

4 4
možnosti
JK

Zanedlouho bude maximálně tak ve vězení, kam taky patří. Stejná úroveň jako Vrabel, Peterková a Čermák. Rychle běž poslat peníze a bude líp.

3 3
možnosti
LM

Mě vždy pobavi casty argument: “Kdybych nebyl prezident/premier, tak tyhle moje kauzy nikdo neresi...”

5 4
možnosti
Foto

No, kdyz obzalovany v pravnim state zastrasuje ci kritizuje soudce, poroty, svedky, policii, nebo i FBI, je to neklamna znamka toho, ze se jedna opravdu o gaunera.

12 8
možnosti
Foto

Pro upresneni - rada techhle lidi na ktere se Donik tak zlobi jsou republikani. Ty jeste navic oznacuje v zachvatech zurivosti za "zradce".

6 5
možnosti
VV

Zavřít.

Zahodit klíč.

8 7
možnosti
HP

Tohle je ovšem jenom čajíček. To hlavní teprve přijde příští rok v březnu, v kauze volebních podvodů v Georgii. A že se někteří jeho kumpáni už přiznali mu zrovna nepomůže.

8 5
možnosti
JK

Jaké volební podvody? Pokud vím, podvodů "Demokratů" byl celý ranec.

Můžete nějak objasnit o jaké podvody se jedná?

4 12
možnosti
JK

J95a29n 10K20u81l65í61s80e33k

2. 10. 2023 21:55

Je pěkný průšvih jenom to, že si nějaký žalobce může vzpomenout, že platné obchodní transakce uzavřené před desetiletími se stanou najednou trestnými činy podvodu.

A samozřejmě že se najde soudce, který to od takového lunatika vůbec vezme.

Holt žijeme v podivné době...

6 12
možnosti
HP

Provádět ilegální transakce by teda mělo být ok, když jde o Svatého Trumpa. Kulísek opět nezklamal.

10 4
možnosti