Diskuze

Boje poničily třetinu ukrajinských lesů, Rusové okupují pětinu národních parků

Potrvá desítky let, než se ukrajinská příroda po válce s Ruskem vrátí do své původní podoby. Ukrajina už analyzuje škody a připravuje plán obnovy, řekl ve středu před jednáním ministrů životního prostředí EU v Praze ukrajinský ministr Ruslan Strilec. Česko by po válce mohlo Ukrajině pomoci s obnovou zásobování pitnou vodou, řešením kvality vod či s dekontaminací půd, řekla ministryně životního prostředí Hubáčková.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RF

No, podle leteckých snímků tato informace opravdu nesedí...:-/ Ukrajina (Stát) • Mapy.cz. Jinak vivat Ukrajina ;-)

0 0
možnosti
LF

Boje poničily třetinu ukrajinských lesů. Rusové okupují pětinu národních parků.

Ukázka díla ruské armády mimo jiných zločinů.

Nelze dnešní situaci přirovnat k invazi vojsk VS a následnou okupaci sovětských vosk 20/21. srpna 1968, přesto škody obrovských rozměrů a to bez "bezpečnostní akce"(války).

0 0
možnosti
LN

Ruskou rozpínavost nesnáším. Ale řekněte mi, jak z válečného vývoje v mapě najdete takové množství množství a okupovaných ukrajinských lesů/národních parků. Prosím vás... nedělejte z nás stejné ... , jako z nás svými čísly dělal Zeman před 30 lety. Byl to stejný lhář, který si čísla cucal ... snad v lepším případě z prstu.

0 0
možnosti
JK

Stačilo jen dodržovat co se podepsalo po Majdanu a celý svět by byl bez problému a ten v tom zeleném tričku by nebyl za stěžovatele a žebráka o peníze na válku.

2 2
možnosti
Foto

No - ono by bohatě stačilo kdyby Rusko prostě neposílalo na Ukrajinu své vojáky... - vlastně k míru bohatě stačilo kdyby Rusko se rozhodlo se víc zaměřit na zvyšování životní úrovně vlastních obyvatel, jenže to bohužel za posledních 400 let nikdy nebyla ruská priorita.

Je úplně buřt co Ukrajina udělá nebo udělala, protože Rusko prostě od roku 2007 začalo dost výraznou měrou investovat do možností své invazní armády. (To že si hodně peněz rozkradli na tom absolutně nic nemění.)

Prostě kdyby Rusko chtělo mír a vlastní prosperitu, tak obojí mohli v klidu mít, jenže Rusko prostě nechce ani mír ani vlastní prosperitu. Co s tím pak chcete udělat...?

3 0
možnosti
ON

Prosim Vás... neveřte každemu blábolu. Tam, kde jsou dnes Rusáci - t.j. východ a jih , lesy v porovnaní se západem (Karpaty) nebo hranicí s Běloruskem prakticky nejsou. Je to nesmysl.

0 0
možnosti
JC

J37a48n 54C34h17o82d55u10r24a

13. 7. 2022 19:03

Víte, že Rusové byli přes měsíc na severu v regionu POLESÍ?

1 0
možnosti
VV

Bude zřejmě potřeba přenést ničení strategických aglomerací státu do Ruska.

Ta jsou jasným vojenským cílem nepřítele.

Obyvatelé pak dostanou zprávy odjinud, než z Ruské televize.

2 0
možnosti
RD

R63o57m64a14n 92D83y61m20e53š

13. 7. 2022 13:34

Tak okupují 10-20% Ukrajiny. Jak se mohla zničit třetina lesů na Ukrajině?

4 2
možnosti
KC

Co třeba tak, že lesy nejsou rozmístěny rovnoměrně po celém území Ukrajiny?

Když u ČR odseknete poměrně úzký pruh území kolem hranic, tak také přijdete skoro o všechny hory i když vám zbude většina území ČR.

4 1
možnosti
Foto

každý článek z ukrajiny by měl být uvozen informací, že válku rozpoutal a udržuje putin a ať už umře přirozeně, nebo nepřirozeně, umře jako zločinec. :-P

4 1
možnosti
RM

No mnohem důležitější je, že okupují jadernou elektrárnu a naleziště plynu na Krymu. Národní parky fakt nejsou těžištěm ekonomiky.

A to se fakt Rusů nijak nezastávám, jen bychom si měli ujasnit co je důležité a prioritní.

2 1
možnosti
DK

Se divím, že jste nedostal hned nálepku rusofila. Protože je jen jedna strana pravdy a názoru.

0 0
možnosti
JM

J53a39n 79M30a31c10h69á61č

13. 7. 2022 12:44

Rusáci přírodu neničí. Když odtáhli z Milovic ,tak za sebou zanechali pohádkově kouzelné přírodní scenérie ,a z v podstatě divočiny ,udělali malebné přírodní rezervace....

1 3
možnosti

Ano. Na některých místech po sovětských okupantech těžili letecký benzín a další PHM ještě před pár lety v rámci asanace.

5 0
možnosti