Diskuze

Blížíme se k přelomové bitvě moderních dějin, řekl šéf ukrajinské rozvědky

Ukrajina se blíží k přelomové bitvě, řekl v pondělí šéf ukrajinské armádní rozvědky Kyrylo Budanov. Jediným způsobem, jak ukončit válku, je podle něho obnovení hranic Ukrajiny na stav v roce 1991 – tedy i se čtyřmi okupovanými ukrajinskými oblastmi, které si nárokuje Rusko, a s anektovaným poloostrovem Krym.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Tak snad si stačíme všimnout té mohutné protiofenzivy i za peníze z mých daní..

0 2
možnosti
RK

R30a98d62e37k 38K97a93r64a13s

25. 4. 2023 12:46

Tak, snad to budou dávat v telce, už se těším.

0 0
možnosti
RR

Povšimněte si data 1991, k němuž se má stav hranic vrátit, nikoliv tedy 2014. Znamená to obnovení stavu hranic včetně základny v Sevastopolu, kde mělo Rusko na Krymu smluvně námořní flotilu. !!

0 0
možnosti
PK

P18e35t76r 10K64o32r37b72e16l

25. 4. 2023 11:30

A co jako. Vy byste tady Němcům v pětačtyřicátém také nechal základnu?

1 0
možnosti
DT

Vaše přání, proruští "diskutéři", se těžko splní. Rusko s časem slábne a Ukrajina sílí. Ukrajinská ofenziva bude nápor na ruské zdroje, nejen lidské, a je velká otázka, nakolik to Rusko logisticky ustojí v čase a místě, místech. A jestli chcete nějaké přání, tak za mne jsme spíš než před opotřebovávací válkou tak před operací Bagration, před kterou vypadalo Německo, že má frontu stabilizovanou, hluboko na sovětském území a po ní se jim to rozsypalo jak hromádka karet.

8 0
možnosti
GK

Nevim odkud mate informace ale nekdy by to chtelo vic reality a nepapouskovat co JPP na socialnich sitich. Chce to vice sledovat zapadni tisk kde se mimo jine i pise:

24.04.2023 22:15: Rusko by mohlo zahájit útočné operace v několika oblastech, jakmile se počasí zlepší, řekl mluvčí Národní bezpečnostní rady Bílého domu John Kirby v rozhovoru pro Hlas Ameriky. „Víme, že na jaře, až se počasí zlepší, což už se děje, chtějí Rusové v některých oblastech přejít do ofenzívy,“ říká Kirby. "Nevíme přesně, kde a jak to udělají, ale chceme zajistit, aby se Ukrajinci dokázali lépe bránit."

Tak nejak nevim kdo teda do ty ofenzivy pujde. Ale mozna ze uz je i John Kirby ruskej troll.

0 6
možnosti
PS

Po kolikáté ta ofenzíva už bude? Už jste o ní psali aspoň 5x a stále nic... jediné, co to přináší jsou tisíce mrtvých na obou stranách....

1 2
možnosti
PK

Je mokro a muselo by se útočit jen po zpevněných cestách. A takovou hovězinu jako předvádějí russáci Ukrajina doufám nepředvede. Zároveň nejsem z těch, co tvrdí, že jistojistě bude. Jinak umírat se může přestat okamžitě. Stačí, aby jedna země opustila území té druhé.

9 0
možnosti
Foto

já si počkám na to ofenzívu, jsem od přírody nedůvěřivej k jednostranným zprávám

3 6
možnosti
PB

To si ale hochu odporuješ... protože dáváš odkazy na jednostranné zprávy a prezentuješ to jako pravdu.

5 0
možnosti
JS

Jsem skeptik a myslím si, že se letos nic přelomového nestane a ten konflikt se ještě nějakou dobu povleče.

2 4
možnosti
Foto

tak to jste velký optimista

1 5
možnosti
Foto

A kdyby se ještě podařil nějaký zlomový průlom třeba 9. května, byla by to taková pěkná třešnička na dortu.

9 0
možnosti

Tak tak, tou třešničkou by vyslali signál...

0 0
možnosti
TN

Nějak si nedovedu představit případné budoucí soužití Ukrajinců a Rusů v jednom státě, pokud by u moci měl zůstat Zelenskyj a jeho vláda. Nedokázali vytvořit rozumný model soužití před válkou, pochybuji tom, že by to dokázali po válce.

7 27
možnosti
JT

J24i78r52i 66T61o13m89a78s

24. 4. 2023 21:49

Stejně jako teď v Kyjevě nebo Charkově, kde není FSB a spol.

11 1
možnosti